• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan'da iki doz aşı olan sağlık çalışanının testi pozitif çıktı

Yeniakit Publisher
2021-03-07 22:27:00 -
Hindistan'da iki doz aşı olan sağlık çalışanının testi pozitif çıktı

Hindistan’da koronavirüs aşısının iki dozunu da alan bir sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Hindistan’ın Gujarat eyaletinde koronavirüs aşısının ikinci dozunu alan sağlık çalışanının birkaç gün sonra Covid-19 testi pozitif çıktı.

Sağlık çalışanının, eyaletin Gandhinagar kentindeki Dehgam Taluka kasabasında yaşadığı, ilk dozu 16 Ocak’ta ve ikinci dozu da 15 Şubat’ta aldığı ifade edildi.

Gandhinagar'ın Baş Sağlık Görevlisi Dr M.H. Solanki, söz konusu kişinin aşının ikinci dozunu aldıktan günler sonra ateşi çıktığını bildirdiğini, alınan örneklerin incelendiğini ve sağlık çalışanının testinin 20 Şubat’ta pozitif çıktığını belirtti. Ayrıca sağlık çalışanının semptomlarının hafif olduğu ve evde karantinaya alındığı ifade edildi.

Sağlık çalışanının hangi aşıyı olduğu belirtilmezken, Solanki, aşının her iki dozunun da uygulanmasından sonra enfeksiyona karşı antikorların gelişmesinin genellikle ortalama 45 gün sürdüğünü; bu nedenle herkese sosyal mesafe dahil olmak üzere tüm tedbirlere uymalarını ve aşılandıktan sonra bile maske kullanmalarını tavsiye ettiklerini bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

yahu aşı maşı teselli yahudileri zengin etmek. gribin aşısı olmaaazz. nane limon ıhlamur kaynatıp için. vücudunuzun ürettiği içinizdeki pislikleri atın rahatlayın. bu güne kadar yapılan ölçümlerde korona yani grip hastalığından ülkemizde 30 bine yakın insan ölmüş bunların ne kadarı korona yani gripten ölmüş oda muammalı. ölenlerin % 95 şi 65 yaş üstü yani bir ayağı çukurda vede kronik rahatsızlığı olanlar çoğunlukta. bu 30 bine yakını 85 milyonluk nüfusumuza orantılasak %0 yani binde biri bile değil binde biri 85 bin binde yarımı 42 bin yani binde yarımı bile değil.kanserden ve diğer hastalıklardan ölenler bu korona yani grip hastalığını 50 ye 100 ze katlar. 

mehmet soylu

nolcak şindi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23