• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP’nin kaçırdığı çocukların hesabını sor

Yeniakit Publisher
2019-11-17 11:17:00 - 2019-11-17 11:18:26
HDP’nin kaçırdığı çocukların hesabını sor

Eronat’tan, kayyım atanan HDP’li belediyelere sahip çıkan CHP’li Tanrıkulu’na tepki... AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun kayyım atanan HDP’li belediye başkanlarını savunmasına ilişkin Akit’e yaptığı açıklamada, “Tanrıkulu, CHP’nin içinde PKK’yı savunan bir kişi. HDP’li belediyeleri savunacağına bir gitsin de o HDP il binasında o çocuklara ne yapılmış onu bir araştırsın. Devletimiz hükümetimiz boş yere kimseyi itham etmez, içeri almaz” dedi.

Mardin ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’li Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez ve Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, önceki gün "Silahlı terör örgütü PKK’ya üye olmak” suçundan gözaltına alınmıştı. PKK terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan sözde belediye başkanlarını savunmak terör örgütünün yayın organları ile CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na kaldı. Daha önce PKK’lı teröristin cenaze törenine de katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından, “AK Parti seçilmiş belediye başkanlarına karşı yürüttüğü siyasi darbe operasyonuna 4 kadın belediye başkanını aynı anda gözaltına aldırarak devam etti. Parlamentoda ifade ettiğim gibi, darbe sadece tankla, topla, tüfekle değil bu tür hukuk dışı operasyonlarla da yapılıyor” diyerek terör örgütü destekçilerini savundu.

“CHP’nin içinde PKK’yı savunan bir kişi”

Tanrıkulu’na sosyal medya hesabından, “15 Temmuz’da bu kadar hoplamamıştınız” şeklinde tepkiler yağarken bir tepki de AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’tan geldi. Bölge Milletvekili Eronat, “CHP’nin içinde PKK’yı savunan bir kişi. Tanrıkulu bir CHP milletvekili olabilir ama savunduğu bütün görüşler ve ya inandığı bütün düşünceler HDP/PKK yanında olan düşünceler onların argümanlarını savunuyor. Darbe diyor da, 15 Temmuz’da FETÖ’nün yaptığı darbeyi, darbe olarak görmüyor mu? PKK ile FETÖ’nün aynı gruplar tarafından beslenen terör örgütleri olduğunu bilmiyor mu? O belediye başkanları haksız yere mi alınmış onu araştırmış mı soruşturmuş mu? Bugün HDP önünde oturan anneler var. Annelerin şu cümleleri var ‘Burası Kandil’in şubesi gibi çalıştı’ Parti il binasından bir traktör battaniye çıktı. Çocukları önce orada tutuyorlarmış. İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu ile anneleri ziyaret ettik. Babalardan biri şöyle bir cümle kullandı; ‘Keşke çocuklarımız ya mezarda olsaydı ya hapiste olsaydı biz de çocuğumuzun nerede olduğunu bilirdik. Bu belirsizlik bizi öldürüyor.’

Tanrıkulu bu HDP’li belediyeleri savunacağına o HDP il binasında o çocuklara neler yapılmış önce onu bir araştırsın onlar hakkında konuşsun. Devletimiz, hükümetimiz boş yere kimseyi itham etmez, kimseyi boş yere içeri almaz” sözleriyle eleştirdi.

HDP’li belediyelerin hepsinin terörle ilişkisi var

Terör örgütü PKK ile HDP’li belediyelerin tamamının ilişkisi olduğunu belirten Eronat, “Bugün HDP’li belediyelerin Sur olaylarında, onun dışında Mehdi Eker’in mezarlarına bomba koyduğunda ve üzerine asfalt döktüğünü bütün Diyarbakır halkı ve Türkiye Halkları biliyor. Bugün HDP’li belediyelerin hepsi terörle ilişikte olan insanlar özellikle aday gösterdiler, çünkü böyle bir alınma olsun, eğer alınmazsa devlete bir baş yani kaldırı bakın biz yaptık oldu. Alınırsa da mağduriyet yaratma. Ama haksızlıklara terör örgütüne bulaşmış insanlara artık devletimiz göz yummayacak” sözleriyle terörle her alanda sonuna kadar mücadele edileceğine vurgu yaptı.

Diyarbakır turist ağırlamaya başladı

Kayyımların kısa bir süre önce göreve geldiğini hatırlatan Eronat, “Büyükşehir Belediyesinin 3-4 aylık bir geçmişi var. Çalışmalara başladığını biliyorum. Hizmet yarışında olacaklar. HDP diyor ki ‘Kayyımlarla yönetilen belediyeler borç bıraktılar’ ondan önce borç yoktu ben kabul ediyorum. Niye yapmadılar biliyor musunuz? Hiç iş yapmazsanız borcunuz olmaz, hiç iş yapmadılar. İller Bankası’ndan o tarihte gelen paraların 77 trilyonunu bankada bloke etmişlerdi. Bu halkın paralarını neden halkın hizmetinde kullanmıyorsun. MHP’li, AK Partili belediyelere baksanız hepsinin borcu vardır. Çünkü iş yaparsanız borç olur. HDP’liler sadece teröre destek oldular, vatandaşa hizmet yapmadılar. Terör örgütüne giden haraçların kağıtla belgelenecek hali yok. Bunu bütün Diyarbakır halkı biliyor. Halk kayyımın hizmetlerinden memnun. Herkes gelsin, Diyarbakır sokaklarını gezsin. Şehir sakin ve güvenli. Şehir turist kaynıyor, Gazi Caddesi’nde adım atacak yer yok. İstihdam olduğu zaman dağa çıkacak adam bulamazlar. Bu yüzden HDP’li belediyeler hizmet üretmiyordu, istihdamın artmasını istemiyorlardı” ifadelerini  kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ovalı

Sezginin Sıfatına bakın ne kürde nede Türk e benziyor. ....

Bilal

Chp& pkk calsima yontemleri ayni , sahipleride dilleride dusunceleride ,artik gizliyemiyorlarda..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23