• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havalar ısındı körfezi denizanaları bastı

Yeniakit Publisher
2016-06-20 09:22:00 -
Havalar ısındı körfezi denizanaları bastı

Havaların ısınması ile birlikte İzmir Körfezi'nin özellikle, Pasaport ve Alsancak kıyıları denizanalarının istilasına uğradı. Özellikle Çakabey Limanı'nın bulunduğu yerde denizin üstü tamamen beyaz renkli denizanalarıyla kaplandı. Bir çok kişi bu görüntüyü meraklı gözlerle izledi.

Denizanaları sıcağın, rüzgarın ve akıntının etkisiyle Pasaport, Konak, Alsancak'ta denizin yüzeyini tamamen kapladı. Denizde çok sayıda deniz anası olduğunu görenler, bunların zehirli olup olmadıklarını merak etti.

Denizanası için üreme dönemi olduğuna dikkati çekerek, doğal bir olgu olduğu vurgulayan uzmanlar, "Organik madde zengini sularda çok fazla üreyebilirler. İzmir Körfezi de böyle bir yer. Yaygın türleri olan aurelia aurita çok zehirli bir tür değil. Daha zehirli olanları da var, ancak onlar aşırı üremezler. Deniz anasının yakıcı kapsülleri vardır, ciltle temasında yanma etkisi yaratır. Alerjik durumlarda durum daha kötü olabilir" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23