• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hastanelerimiz daha fazla yabancı hastaya açılacak

Yeniakit Publisher
2014-03-15 10:38:00 -
Hastanelerimiz daha fazla yabancı hastaya açılacak

Sağlık Bakanlığı “Hayatınız için doğru tercih” sloganıyla ülkeye daha fazla yabancı hasta çekmeyi planlıyor. Bugün başlayacak iki günlük toplantıda, sağlık turizminin geliştirilmesi için yürürlüğe konulacak mevzuata son şekli verilecek.

ANKARA - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, yaptığı açıklamada, ülkede özellikle özel sektörün sağlık turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu, hastalarının yarısından fazlası yabancılardan oluşan özel hastaneler bulunduğunu söyledi.

“Sağlık turizminden mevsimsel turizmden daha fazla gelir elde edebiliriz” diyen Tontuş, sağlık turizmine yönelik “Right Choice For Your Life” (Hayatınız için doğru tercih) sloganıyla kampanyalar yürütüleceğini belirtti. Sağlık turizminin geliştirilmesi için uzun bir süredir mevzuat çalışması yürütüldüğünü, bu çalışmalarda son aşamaya gelindiğini bildiren Tontuş, tüm tarafların katılımıyla bugün başlayacak iki günlük “10. Kalkınma Planında Sağlık Turizmi Programı Değerlendirme Toplantısı”nda sağlık turizmiyle ilgili mevzuata son şeklinin verileceğini söyledi.

Tontuş, “Toplantıda tüm kesimleri dinleyip görüşlerini alacağız. Uygulamada sorunla karşılaşılmaması için bu önemli. Toplantıdan çıkan sonuçlara göre bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23