• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Harekat tüm planlarını bozdu! İşte Suriye'de son harita

Yeniakit Publisher
2019-10-18 14:00:00 -
Harekat tüm planlarını bozdu! İşte Suriye'de son harita

Terör koridorunun önlemek amacıyla Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na YPG/PKK’nın çekilmesi için ara verilirken, harekat sonrası harita bambaşka hale geldi.

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı Suriye'deki çatışmalar sonucu oluşan haritayı bambaşka bir hale getirdi. ABD'nin son bir kaç yıldır Türkiye'nin sınırında oluşturmaya çalıştığı terör koridoru Barış Pınarı harekatıyla 9 gün içinde darma dağın oldu.

Harekatın değiştirdiği harita Türkiye'nin önüne yeni bir tablo ve yeni bir rota çıkardı. 22 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşme, sahada değişen durum sebebiyle artık çok daha önemli.

Türkiye'nin 9 günlük harekat ile değişen harita şöyle:

 

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı harekatı öncesindeki harita ise şöyleydi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

İngiliz BBC kanalında yer alan bir analizde harekat sonrasında sahadaki dengelerin değişimine dikkat çekildi. Analizde şu yorum yapıldı:

Türk-Rus-Suriye-ABD aynı yerde

ABD ve SDG'nin çekildiği Menbic ve Kobani'ye Rusya ve Suriye ordularının girmesi, çok dar bir bölge içinde Türk, Rus, Suriyeli ve ABD'li askerlerin bir arada bulunmalarına yol açıyor.

Çavuşoğlu, bu iki kentle ilgili durumun Türkiye-Rusya arasındaki mevcut kanallarla ele alınacağını, Pence'in de zaten bu bölgelerle ilgili olarak "Ruslarla konuşursunuz" yanıtını verdiğini söyledi.

Bundan sonra Rusya'nın ne diyeceği önemli

Analistler, bu durumun, 9 Ekim öncesine kadar Fırat Nehri'ndeki doğusunda kalan bölgeyle ilgili konuları sadece ABD ile görüşen Türkiye'nin bundan sonraki süreçte Rusya'nın da görüşlerine dikkat vermesi gerektiğini göstermesi açısından önemli olduğunun altını çiziyor.

22 Ekim'deki görüşme çok önemli

Uzmanlar, Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Ekim'de, yani 120 saatlik sürenin dolduğu bir günde görüşecek olması bu görüşmenin önemini şimdiden artırmış durumda olduğuna dikkat çekerek, gelinen noktada, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte Rusya ve ABD arasında çok daha dengeli bir politika izlemek durumunda kalacağını ifade ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Polat

Bunu ancak Erdoğan gibi bir lider yapabilirdi, hem de tüm dünyayı karşısına alma pahasına. Batılılar sadece çemkirdi, hiç bir halt edemediler. Helal olsun.

Tata Tonga

hedeflenen alanın kaçta kaçı alınmış?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23