• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hainler kocasını rehin aldı!

Yeniakit Publisher
2018-03-04 15:34:00 - 2018-03-04 15:34:00
Hainler kocasını rehin aldı!

Savaş mağduru kadınlardan biri olan Suriyeli Nur el-Umeyr, YPG/PKK'nın esir aldığı eşinden gelecek güzel haberi bekliyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve iki çocuğuyla zor koşullarda hayata tutunmaya çalışan Suriyeli Nur el-Umeyr, örgütün esir aldığı eşinden gelecek umutlu haberi bekliyor.

Deyrizor kentine bağlı Fırat'ın batısındaki stratejik öneme sahip El-Bukemal ilçesinin terör örgütü YPG/PKK tarafından işgal edilmesinin ardından, birçok aile çareyi başka yerlere göç etmekte buldu.

Savaş mağduru kadınlardan biri olan ve eşi YPG/PKK'nın elinde esir tutulan 22 yaşındaki Umeyr de o dönem hamile haliyle küçük kızı Nesrin, annesi ve kardeşleriyle güvenli olarak gördükleri İdlib'e kaçmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 6 ay İdlib'de kalan Umeyr, doğuma bir ay kala sağlık sorunları nedeniyle kızı, 24 yaşındaki ablası Fatma ve iki yeğeniyle Türkiye'ye sığındı.

Yeni doğan bebeğiyle Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde kiraladıkları iki odalı evde zor da olsa hayata tutunmaya çalışan Umeyr, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşinden haber alamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terör örgütünün orada insanlara çok kötü muamele ettiğini vurgulayan Umeyr, yaşadığı acı günleri hatırlayınca gözyaşlarına hakim olamadı.

"Tek isteğim eşimin dönmesi"

Evlatlarına bakamamaktan korktuğunu anlatan terör mağduru genç anne, şunları söyledi:

"Teröristler bizi yerlerimizden ettiler, erkekleri ise zorla savaştırmak için esir aldılar. Eşimi neden esir aldıklarını söylemediler. Biz de küçük çocuklarımız olduğu için onlara direnemedik. İki ay önce buraya geldim, bir ay önce bebeğim doğdu. Ablamın yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyorum. Allah'tan tek isteğim esir olan eşimin dönmesi ve evlatlarımıza sahip çıkması. Annem ve kardeşlerim Suriye'de, inşallah eşim döner ve yine hepimiz bir arada oluruz. Bu örgüt bizden ne istiyor anlamış değiliz. Eşimden haber alamamak kahrediyor beni."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23