• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hainler için hesap zamanı… Hepsi hakim karşısında

Yeniakit Publisher
2017-10-09 14:04:00 - 2017-10-09 14:05:51
Hainler için hesap zamanı… Hepsi hakim karşısında

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası bugün başladı. 34 kişinin şehit olduğu geceyle ilgili 143 eski asker bugün hakim karşısında.

15 Temmuz’daki darbe girişiminde ilk olarak Boğaziçi Köprüsü işgal edilmiş ve kapatılmıştı. Darbeye direnişin  de simgesi olan köprüde vatandaşların üzerine kurşun yağdırılmıştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası, bugün İstanbul Silivri Cezaevi önündeki duruşma salonunda başlıyor. 135’i tutuklu 143 eski asker, yaklaşık 15 ay sonra hakim karşısına çıkıyor.

34 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

İhanet gecesinde köprüde, reklamcı Erol Olçok ve oğlunun da aralarında bulunduğu 34 kişi şehit olmuş 318 kişi de yaralanmıştı. Olaylar sırasında 7 asker de hayatını kaybetmişti.  143 sanıktan 30’ü rütbeli asker, 47’si ise askeri öğrenci. En yüksek rütbeliler, askerlere vatandaşın üzerine ateş açma emrini verdiği tespit edilen Yarbay Turgay Ödemiş ile Binbaşı Ahmet Taştan. Haklarında; Meclis’i, hükümeti, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve kasten öldürmek suçlarından 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. İddianamede; köprünün, kentin trafiğini kontrol altına almak amacıyla kapatıldığı yazıyor. Bunun içinde 4 tank ve 2 zırhlı personel taşıyıcının kullanıldığı belirtiliyor.

AK PARTİ HEYETİ DE SİLİVRİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da beraberinde şehit yakınları ve milletvekilleriyle Silivri’ye geldi. Habercilere açıklamalarda bulunan Ünal Türkiye’de birilerinin gerçek darbecilerin yargılanmadığı yönünde sözler sarf ettiğini hatırlatarak, “Bugün buradan tekrar altını çizerek söylüyorum ki darbeciler adalet önünde hesap veriyorlar. O gece suçüstü yakalandılar ve bugün mahkemelerde, yargının önünde millete hesap veriyorlar” dedi.

YARGILAMA, İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN GEREKLİLİĞİNİ YERİNE GETİREREK YAPILIYOR…

“Davamıza sahip çıkmak için buradayız” diyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:  “Burada bizim için önemli olan şey şu; Biz o gün, 15 Temmuz gecesi bu ülkenin kaderinin millet eliyle nasıl değiştirildiğini ve milletin kendi demokrasisine, kendi ülkesine ve kendi devletine nasıl sahip çıktığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Bugün bize o geceyi yaşatan devletini işgal etmek, ülkemizi işgal etmek için harekete geçenlerle hesaplaşmak için buradayız. Ve biz devletimizle, milletimizle beraber, bütün dünya şunu bilsin ki,  bunun hesabını görmek ve bu hesabı görürken de uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarımız yerine getirerek, insan hakları sözleşmesinin gerekliliğini yerine getirerek, bu dava sürecinde de yeni hukuk yolları açarak , adil bir şekilde bu yargılamaya devam ediyoruz ve biz de bir siyasetçi olarak takibini yapıyoruz.”

“BU KATİLLER DE HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR”

Cumhurbaşkanı’na suikast davasının sonuçlandığını hatırlatan Ünal,  ” Hak ettikleri cezaları aldılar. Bu davalar da sonuçlanacak,. Buralarda da bu hainler. Bu katiller burada da gereken cezaları alacaklar” dedi.

KAVAKÇI: ADALET TECELLİ EDECEK

AK Parti’nin İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı da davayı izlemeye gelen isimler arasındaydı. Kavakçı da açıklamasında, ” Bu davayı diğer davalardan farklı kılan bir yönü, Boğaz köprüsünün trafiğe kesilmek suretiyle ilk olarak sivil vatandaşlarımıza ateş açılan yer olması. Şimdiki ismiyle 15 Temmuz Şehitler köprümüz. Köprümüze yeni ismini veren 34 şehidimiz var. 32 tanesi sivil. Hepsi bizim için çok kıymetli ama bu şehitlerimiz arasında en genç şehitlerimizden Abdullah Tayyip Olçok ve babası Erol Olçok da var. İçerde gazilerimiz şuanda mahkemenin başlamasını bekliyorlar. Gazilerimiz arasında gencecik kızlarımız, delikanlılarımız, farklı yaşlarda vatandaşlarımız var. 141 tane sanık var. Şeffaf bir şekilde mahkemeler devam ediyor. İnşallah adalet tecelli edecek, haklı bir şekilde hukuk içerisinde bütün deliller değerlendirilecek ve bu mahkeme de adaletin tecelli ettiğini gösterecek”diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23