• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hain generallerin rütbeleri söküldü

Yeniakit Publisher
2017-08-26 08:17:00 - 2017-08-25 23:09:10
Hain generallerin rütbeleri söküldü

OHAL kapsamında iki yeni KHK yayınlandı. Yeni KHK’lara göre MİT, Cumhurbaşkanlığı’na bağlandı. 928 kişi kamudan ihraç edildi. 10 emekli tuğgeneralin rütbesi alındı.

GÖKSEL ÇAĞLAV/ANKARA 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı. 693 ve 694 sayılı KHK’lar, Resmi Gazete’nin dün sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hava Kuvvetleri Komutanlığından 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi. Yayınlanan yeni KHK ile özellikle Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen generallerin emeklilik hakları ellerinden alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınmasında, “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen” kişiler olarak belirlendi. Emeklilik hakları elinden alınan 10 kişi hakkında, “Söz konusu kişiler uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak, silah ruhsatları, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak.”

FETÖ BAĞLANTILARI ÇIKTI

KHK ile emeklilik hakları ellerinden alınan generallerden Ercan Dursun’un savcılıkca hazırlanan iddianamede telefon trafiği dikkat çekmişti. Diğer bir isim ise Uğur Buldu. Buldu’nun evinden yapılan aramalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ifadeleri içeren el yazısı not çıkmıştı. Mehmet Arif Pazarlıoğlu ise darbenin yönetildiği yerlerden biri olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezindeki güvenlik kameralarında yer almıştı. Tuğgeneral Alpaslan Çetin, Kurmay Albay Osman Kardal, Kurmay Yüzbaşı Recep Yıldız ve Kurmay Binbaşı Erhan Metin’in harekat merkezinde  görüldüğü fotoğraflarda Kurmay Binbaşı Ali Gültekin ve Binbaşı Oğuzhan Konuk’un  elindeki makineli silah dikkati çekiyor.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI CUMHURBAŞKANINA BAĞLANDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanına bağlanırken daha önce MİT müsteşarının başkanlığını yürüttüğü Milli İstihbarat Koordinasyon Kuruluna, cumhurbaşkanı başkanlık edecek. Kararnameyle MİT, istihbarat istihsaline yönelik faaliyetleri veya güvenlik soruşturması kapsamında, bakanlık ve TSK personeli hakkında kıta içinde veya kıta dışında her türlü araştırma yapabilecek. Kurulun sekretarya hizmetleri MİT Müsteşarlığı tarafından yürütülecek. MİT Müsteşarlığında görevlendirileceklere ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve diğer mevzuatta öngörülen izin, onay ve benzeri şartlar aranmayacak. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23