• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haddini aşan Yunan Bakan'a Türkiye'den ilk tepki

Yeniakit Publisher
2018-02-17 09:17:00 - 2018-02-17 10:44:32
Haddini aşan Yunan Bakan'a Türkiye'den ilk tepki

Türkiye'nin kırmızı çizgileri aştığını söyleyen Yunan Bakan Kocias'a Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan sert cevap geldi. Aksoy, "Barışçıl olmayan ve haddini aşan bir yaklaşım." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye bu hareketleriyle kırmızı çizgileri aşmıştır" diyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias'a sert çıktı. Aksoy, "Maalesef görünen o ki, Yunanistan Dışişleri Bakanı, siyasi pozisyonunun gerektirdiği sorumluluktan uzak, barışçıl olmayan ve haddini aşan bir yaklaşımı benimsemektedir" diyerek tepki gösterdi.

"KAYGI VERİCİ, ESEFLE KARŞILIYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın Kardak Kayalıkları konusunda bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalar hakkındaki soruyu cevapladı. Kocias'ın, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı "barışçı olmayan davranışlarda" bulunabileceğine yönelik ifadelerinin kaygı verici olduğunu ve esefle karşılandığını aktaran Aksoy, "Daha birkaç gün önce iki ülke Başbakanları bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bu görüşme hakkında Başbakanlığımız tarafından yapılan basın açıklamasından da görüleceği üzere, görüşmede, Ege Denizi'nde komşumuz Yunanistan'la son dönemde yaşanan gerginlikten rahatsızlık duyduğumuz, tansiyonun düşürülmesi için Yunanistan'ın gerekli tedbirleri almasını beklediğimiz vurgulanmıştır. Nitekim, görüş farklılıklarına rağmen olumlu bir havada cereyan eden görüşmede, sorunların diyalog yoluyla çözümüne ağırlık verilmesi ve güven arttırıcı önlemlerin pekiştirilmesi üzerinde durulmuştur" ifadelerini kullandı.

"AKLISELİME DAVET EDİYORUZ"

Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki gerginliğin azaltılmasından yana olduğunu bir kez daha vurgulayan Aksoy, "Ancak, maalesef görünen o ki, Yunanistan Dışişleri Bakanı, siyasi pozisyonunun gerektirdiği sorumluluktan uzak, barışçıl olmayan ve haddini aşan bir yaklaşımı benimsemektedir. Dolayısıyla, Başbakanlar arasındaki görüşmedeki müşterek temennilere uygun biçimde Yunan Dışişleri Bakanı'nı aklıselime davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YUNAN BAKAN NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Yunan kanalına verdiği demeçte Türk-Yunan ilişkilerinde yaşanan son Kardak krizini değerlendirken, Türk sahil güvenlik botununun Yunan sahil güvenlik botuna çarpmasına "Türkiye bu hareketleriyle kırmızı çizgileri aşmıştır" diyerek tepki gösterdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23