• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güzel çay demlemenin iki yöntemi

Yeniakit Publisher
2017-03-07 19:41:00 -
Güzel çay demlemenin iki yöntemi

Alt çaydanlıkta su kaynarken kesinlikle üst demlikte kuru çayı bekletmiyoruz. Çünkü alt demlikte su kaynarken üst demlikteki kuru çayın içerisindeki tanenlerin çözünme hızı daha da artıyor, ayrıca bu durum çayın bayatlama süresini de kısaltıyor. İşte mükemmel çay demlemenin iki yöntemi...

1.Çay demleme yöntemi: 

Su kaynadıktan sonra ocaktan alın, 1 -2 dakika kadar fokurdamanın ve aşırı sıcaklığın geçmesi bekleyin. Ardından üst demliğe kuru çayı koyarak tek noktadan kaynamış suyu döküyoruz. Çayı demlerken kuru çay kabarıp üst yüzeye çıkmıyorsa, suyu dökme aşamasında yanlışlık yapıyorsunuz demektir. Çayın kabararak üst yüze çıkması ve ortalama 15 dakika sonra kendiliğinden çökeren üst yüzeyin köpüklü ve sarı bir görünüm alması gerekiyor. Böyle bir görünüm aldığında çayınız hazır demektir. 

2.Kuru çayı kaynamış suyun üzerine koyma tekniği:

Suyu kaynatarak üst demliğe boşaltın. Suyun ocakta ateşte kaynamasına dikkat edin. Yani direk ketıldan alarak kullanmayın. Üst demliğe kaynamış suyu koyduktan 1 dakika sonra kuru çayı suyun üzerine döküyoruz. Demliğin kapağını kapatarak ortalama 20 dakika hiç kıpırdatmadan demlenmesini bekliyoruz.

Çay demleme ile ilgili küçük bir püf nokta; Çayın alkali hale gelmesi ve aromasının artması, ayrıca bazı kaynaklara göre renginin daha kırmızı, yani tavşan kanı çay olması için kaynayan suya demlemeden önce çok az (yarım çay kaşığından da az) karbonat ilave edebilirsiniz. Ayrıca çaya kesinlikle şeker atmayın. Onun yerine kuru meyve (incir, kayısı, yaban mersini vs.) ile birlikte için. Bir müddet sonra çayın gerçek lezzetini kesinlikle alacaksınız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23