• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gurbetçi aileye zulüm..! Türkiye’den karpuz götürdü tutuklandı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Gurbetçi aileye zulüm..! Türkiye’den karpuz götürdü tutuklandı

Hırvatistan gümrük polisi, tatil dönüşünde arabasında meyve bulunan gurbetçi aileye ceza kesmek istedi. Karara itiraz eden baba gözaltına alınarak tutuklandı.

Türkiye’den Almanya’ya dönüş yolunda olan gurbetçi C.D. ve eşi A.D., 28 Ağustos’ta Hırvatistan’ın Bajakovo Sınır Kapısı’nda kavun ve karpuz nedeniyle gümrük polisleriyle tartıştı. Olay sırasında C.D. gözaltına alınarak tutuklandı.

Ailenin kızı B.D.’nin Silayolu.com’a aktardığına göre, polis ekipleri araçta detaylı arama yaptı ve bagajı tamamen boşalttı. Araçta bulunan bazı meyvelere izin verilirken bazıları “yasaklı ürün” olarak değerlendirildi. Polis, bu meyvelerin imha edileceğini ve para cezası uygulanacağını bildirdi. Çift ise meyveleri yalnızca torunlarına götürdüklerini belirterek karara itiraz etti; ancak bu itiraz kabul edilmedi.


Bu sırada bir polis memuru, C.D.’yi ayrı bir odaya götürdü. İddiaya göre burada çıkan arbede sırasında C.D. yere yatırıldı, gözlüğü kırıldı ve ayakkabıları çıkarıldı. Kadın gümrük memurları, eşi A.D.’nin müdahale etmesine izin vermedi.

A.D., saatlerce eşinden haber alamadı. Sağlık sorunları olmasına rağmen ilaçsız ve aç şekilde sınırda bekletildi. Geceyi ise sınır kapısı yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda geçirmek zorunda kaldı.


Kızı B.D., babasının avukat olmadan yargılandığını ve doğrudan cezaevine gönderildiğini ileri sürdü. Olaydan birkaç gün sonra aile, avukatları aracılığıyla C.D.’nin hangi hapishanede bulunduğunu öğrenebildi. B.D., “İnsanlarımız böyle mağdur edilmemeli” diyerek yetkililerden yardım talep etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Onubunu Bilmeyen

AB'ye yiyecek sokmak yasak! Tartışırsan da yasak, tartışmasan da yasak.

Ferhat

Türklere karşı ırkçılık yapılıyor. Dışişleri bunların elçisini çağırın . Fırçalayın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23