• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün iftar menüsü 18.05.2019 Ramazanın 13. günü

Yeniakit Publisher
2019-05-18 01:38:00 -
Günün iftar menüsü 18.05.2019 Ramazanın 13. günü

Değişik lezzetler ve yeni tariflerle hazırlanan menülerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Aynı çorba çeşitlerinden ve patlıcan yemeğinin yanına pilav yemekten sıkıldıysanız bu sefer farklı dönüşlerle hazırlanmış menüler tam size göre..

 

Erişteli sebze çorbası

Malzemeler
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 2 dal pırasa
  • 1 yeşil biber
  • 1 soğan
  • yarım su bardağı erişte
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • tuz

Yapılışı

Yağ ve soğanları tencereye alın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından küçük küçük kestiğiniz sebzeleri üzerine ekleyin ve hafif pişirin.

En son tavuk suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. 

Kaynadıktan sonra eerişteleri atın ve erişte kendini salana kadar kısık ateşte pişirin.

Sıcak olarak dinlendirmeden servşs edebilirsiniz.

 

Patlıcan kebabı

Malzemeler

  • 4 patlıcan

Köftesi için;

  • 250 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • kekik
  • kimyon
  • tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2,5 du bardağı su

Yapılışı

Önce patlıcanları temizleyip halka halka doğrayın ve hafifçe kızartın. 

Köftesi için derin bir kaba bütün malzemeleri alarak yoğurun. Dolapta 1 saat dinlendirin.

Köfteyi top şeklinde bezeler yapın.

Bir çöp şiş üzerine, patlıcanı ve köfteyi sırayla dizin.

Elinizdeki bütün malzemeler için aynı işlemi devam ettirin.

220 derecelik önceden ısıtılmış dırında 15 dakika üzeri kapalı halde pişirin.

Kenarda şalçaları ve suyu harmanlayıp 15 dakikanın sonunda fırındaki patlıcanların üzerine gezdirin.

Ağzı açık şekilde 20 dakika köfteler oluncaya kadar pişirin.

 

Acılı ezme

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 acı biber
  • 2 kapya biber
  • 4 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • nane 
  • karabiber
  • tuz
  • toz biber
  • sumak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Derin bir kap içerisine; maydanoz, soğan, biberler ve domatesi ince ince keserek harmanlayın.

Başka bir kase içerisinde; 2 limonun suyunu, sarımsağı, zeytinyağını, salçaları ve baharatları koyarak karıştırın. Bu sosu, kestiğiniz sebzelerin üzerine dökün ve karıştırn.

 

Rulo pasta

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • vanilya

Arası için;

  • Kremşanti

Üzerin için; 

  • Çikolata sosu

Yapılışı

Şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.

Üzerine, unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yağlı kağıt serili fırın kabının içine dökerek, 170 derecede pişirin.

Çıktıktan sonra sıcak haliyle yağlı kağıtla beraber yuvarlayın.

Üzerine nemli bir bez sererek soğumasını bekleyin. 

Kek soğuduktan sonra arasına hindistan cevizi ve kremşantiyi sürün.

Dolapta 10 dakika beklettikten sonra çikolata sosunu dökerek yarım saat dinlendirin.

Afiyet olsun

 

Bir önceki günün menüsüne bakmanızı tavsiye ederim.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23