Günün iftar menüsü 17.05.2019 Ramazanın 12. günü
Akşam iftar masasında hem gözlerinizin hem de midenizin bayram edeceği tarifleri sizler için derledik.
Ramazan sofralarınızı şenlendirecek birbirinden leziz tariflerin uyumu sizleri cezbedecek. Geleneksel ana yemeğin tadıyla mest olurken, çok duyulmamış yeni tatlıya merakınız artacak. Özellikle ramazanın ruhuna uygun ve kolay tariflerimiz şöyle;
Kremalı mantar çorbası
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket mantar
- 2 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 paket krema (isteğe göre yarım da kullanılabilir)
- tuz
Yapılışı
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Öncelikle tereyağını ve mantarı tencereye alın. Üzerine sarımsakları ve unu ekleyerek kavurun.
2 dakika kadar kavurunca suyu ve tuzu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan 15-20 dakika sonra kremayı ilave edip 5 dakika kadar pişirin.
Ocaktan alıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Domates soslu spagetti
Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- domates
- biber
- sarımsak
- tuz, karabiber
- Kekik
Yapılışı
Kaynayan su içerisine spagettiyi koyun ve pişirin.
Bir tavada tereyağı alın. Üzerine biberi ardından da sarımsağı ilave edin.
Sebzeler kendini salınca baharatları ve domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Pişen spagettileri soslu tavaya alın ve 1-2 dakika ısısıyla karıştırın.
Köfteli patlıcan sarma
Malzemeler
- 2 büyük patlıcan
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, kimyon, kekik
- kaşar peyniri
- 2-3 domates
Yapılışı
Kıyma, soğan, sarımsak, salça ve baharatları bir kap içerisinde 5 dakika kadar yoğurun
Bir kenarda patlıcanları uzun uzun kesip, kızartın.
Köfteleri top şeklinde bezeleyin.
Kızartılmış patlıcanların arasına birer tane köfte ve bir miktar kaşar peyniriyle sarıp fırın tepsisine koyun.
Yarım saat fırında pişirin.
Domatesleri rendeleyip fırın tepsisine dökünve yarım saat daha pişirin.
Hira tatlısı
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1,5-2 su bardağı un
- vanilya, kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Derin bir kaba sıvıyağ, yoğurt, yumurta, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alarak yoğurun.
Hamur hafif yapışkan bir halde olmalı.
Hamurdan küçük parçalar alarak bezeleyin ve irmiğe bulayın.
200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Bir kenarda şeker ve suyu karıştırarak soğuk bir şerbet hazırlayın.
Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökerek çekmesi için dinlendirin.
Afiyet olsun..