Günün iftar menüsü 15.05.2019 Ramazanın 10. günü

Ramazan sofralarınızı süsleyecek birbirinden özel tarifleri sizlere sunuyoruz.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 00:52
Günün iftar menüsü 15.05.2019 Ramazanın 10. günü

İçinizi ısıtan ve bugün ne pişirsem derdine düşmeyeceğiniz birbirinden lezzetli ve kolay tarifleri derledik.

Sebze çorbası

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates 
  • 2 adet sivri biber
  • yarım kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • tuz, karabiber
  • sıvıyağ
  • 1 tatlıkaşığı tereyağ

(yeşil kabak yerine turuncu kabak da kullanabilirsiniz.)

Yapılışı

Bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını alıp üzerine soğanı ve biberi ekleyin. 

Başka bir kap içerisinde kabak, patates ve havucu rendeleyin.

Soğan ve biber hafif pembeleşince, üzerine rendelenen sebzeleri koyarak kavurmaya devam edin. 

Kendini salan sebzelerin üzerine 1 litreye yakın su ekleyin. Dikkatli eklemenizde fayda var çünkü sebzelerin boyutları birbirini tutmadığı için suyun az ya da çok gelme ihtimali var.

Su kaynayıp sebzeler haşlanınca blenderdan geçirip 5-6 dakika kadar daha kaynatın.

Arpa şehriye pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su (et suyuyla karıştırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 bulyon
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Tencereye sıvıyağ ve tereyağını üzerine de arpa şehriyeleri dökün.

Şehriyeler kızarmaya başladığında 3 bardak sıcak suyu kontrollü bir şekilde ekleyin. 

Suyunu çekip haşlandığında ocaktan alarak 3-4 dakika kadar dinlendirin. 

Ispanaklı tavuk sarma

Malzemeler

  • 3-4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • kaşar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber

   Eti marine etmek için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kekik, kimyon

Sosu için 

  • 6-8 yemek kaşığı krema
  • ıspanak
  • tuz, karabiber
  • limon

Yapılışı

1 saat önceden eti marine etmek için bütün malzemeleri homojen bir şekilde karıştırıp tavuğun ön ve arka yüzüne gelecek şekilde sürerek buzdolabına kaldırın.

Başka bir köşede soğanları doğrayıp tavaya alın. Üzerine ıspanakları, soğanı, sarımsağı ve baharatları alarak çok pişmeden kavurup ocaktan alın.

Marine olmuş tavukların içerisine ıspanakları doldurup sarın. Kürdan yardımıyla tutturun. 

200 derecelik fırında pişirin.

Bir tavada küçük parçalar halinde kestiğiniz ıspanaklar kavrulunca kremayı ekleyin ve çıkan tavukları isteğe göre, kremalı ıspanaklı sosa alarak ocakta 3-4 dakika pişirin.

Sütlaç

Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 4 su bardağı su
  • 3 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • ceiz ya da fındık içi

Yapılışı

Öncelikle suyun içerisine yıaknmış pirinçleri koyarak haşlayın. Suyunu çekmesini sağlayın.

Haşlandığından emin olduğunuz pirinçlerin üzerine sütü ekleyerek kaynatın. 

Bir kasede 1 bardak süte, nişasta ve pirinç ununu koyarak karıştırın. 

Kaynayan sütün üzerine karıştırarak dökün. 

Ardından şekeri ilave edin.

Yavaşça yoğunlaşıp göz göz kaynayınca altını kısıp 5 dakika sonra ocaktan alın.

Ceviz, fındık, tarçın ve ya meyveyle servis edebilirsiniz.

  Bir önceki günün menüsüne bakmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun

 

 

 

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 01:33

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    24 Mayıs 2019