• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günde 150 bin liralık rüşvet! CHP'li belediyede skandal patlak verdi

Yeniakit Publisher
2022-05-27 10:03:00 -
Günde 150 bin liralık rüşvet! CHP'li belediyede skandal patlak verdi

Günde 150 bin liralık rüşvet! CHP'li belediyede skandal patladı CHP'li Maltepe Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında yakalanan 21 kişiden 5'i tutuklandı. aralarında belediye çalışanlarının da olduğu şahısların günlük kazançlarının 150 bin TL olduğu belirlendi.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yolsuzluk yapıldığına dair iddialar üzerine çalışma başlatıldı.

2018 yılında belediye tarafından savcılığa yapılan ihbarla başlatılan soruşturmanın ardından 5 Mayıs itibarıyla teknik ve fiziki takipler yapıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" soruşturmaları kapsamında operasyon düzenledi.

20 Mayıs 2022 tarihinde mali suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

21 şüpheli yakalandı

Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görev alan isimler ve zabıta personelleri dahil 11'i kamu çalışanı 22 şüpheliden 21'i yakalandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli serbest kalırken 19 kişi ise adliyeye sevk edildi.

İmar usulsüzlüğü yapıldı

İddialara göre, Maltepe Belediyesi'nde görevli Nazım Ender Arslan, Seval Arslan, Ömer Yalçınkaya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, o dönem yardımcıları olan Haydar Battal, Melih Morsünbül ve özel kalem müdürü Fehmi Usta imar usulsüzlüğünde bulundu.

Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda şüphelilerin 21 ayrı suç eylemine bulaştıklarına ilişkin bulgular elde edildi.

Günlük 150 bin TL kazandılar

İmar usulsüzlüğü yaparak kazanç elde eden ekibin imar işlerine günlük 100 ile 150 bin TL arasında para verildiği ifade edildi.

İddiaya göre yolsuzlukların başlamasını o dönem Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan Melih Morsünbül ve eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal organize etti.

Yüksek düzeyde yöneticiler de içinden çıktı

Yolsuzluk iddialarıyla yakalanan isimler arasında, eski Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, eski Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet İmamoğlu, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanlığını yapan Melih Morsünbül.

İBB'nin Tasarım Müdür Yardımcısı da aralarında

Eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın da arasında bulunduğu 18 kişi şüpheli olarak yer aldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sefer

günlük 150 bin çalan itler üstüne açlık edebiyatı yapıyor. Zilletin hali.

işlerinde başarılılar

chpkk belediyesi diye yazılmış birde skandal yazılmış chpkk belediyelerinde bu işler skandal olmaz günlük işlerini en güzel şekilde yaptıklarını gösteriyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23