• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gönderilenlerden biri Rus yapımı! ABD kuklasından darbeci Hafter'e açık askeri destek

Yeniakit Publisher
2020-02-22 07:44:00 -
Gönderilenlerden biri Rus yapımı! ABD kuklasından darbeci Hafter'e açık askeri destek

ABD kuklası BAE, Libya'da darbeci Hafter'e destek için 2 askeri kargo uçağı gönderdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Orta Doğu'daki kuklalarından biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Libya'daki gayrimeşru silahlı güç olan Hafter'e destek vermek amacıyla 2 askeri kargo uçağı gönderdiği bildirildi.

Milislerin kontrolündeki askeri üsse indi

Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) kalkan 2 kargo uçağının Halife Hafter milislerine ait askeri üsse indiğini duyurdu.

UMH'ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, BAE'nin Suveyhan Askeri Hava Üssü'nden kalkan 2 askeri kargo uçağının Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e bağlı milislerce kontrol edilen Merc Askeri Üssü'ne indiği belirtildi.

Uçaklardan biri Rus yapımı

Bunlardan birinin Rus yapımı "Ilyushin" tipi kargo uçağı olduğu kaydedilen UMH açıklamasında, diğer uçağın tipi hakkında ise bilgi verilmedi.

Uluslararası hava trafiği gözlemcileri, 12 Ocak-7 Şubat tarihlerinde BAE'deki askeri havaalanlarından Libya'nın doğusuna 40 kargo uçağının sefer yaptığını açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kor Gen

Arkadas oturup bu adamin guclenmesini niye seyrediyoruz alsaniza sunun kellesini

AYH8N ERG8N8Z EWET

Rusya merkezli devlet terörü Libyada,Akdenizi tutmak,yerleşmek amacıyla,meşru olmıyan lejyoner güçe verdiği destek her alanda alacağı ders olmadığı surece ikameleşmiş ikametgâh halini alırki,çok vahim bir durumdur. Cift kutuplu Dünyada ABD nin gösterdiği her zaafiyeti Rusya fırsata çevirerek,Putinin KGB den gelen o' meşhur istihbarati kimliğinide soğuk görünüşü altında korku olarak sergileyip gösterek çift taraflı ima yaratmasına sebep oluyor. Suriyedede durum aynıdır Akdenizin Doğu ve Batısını tutarak,Rus gölü haline çevirmek. Bizim Suriye ve Libyada yapacaklarımız,amaç teşkil edip,bertaraf olmalarıdır.Rusya burada başarılı olursa kapandan kurtulamayız. Gösteriş ve Zafiyetden uzak saha oyununda bu Pkk, Ypg den devşirme çabulcu takımına ders vermesek,seslerini böyle dinleriz. Rusyadan hava sahasını açmasını istememiz,zaten abeste iştiğal.İsrail hangi izinle Suriye hava sahasında savaş ucaklarını seyrü sefer yaptırıp,bombalar yağdırıyor? bizim yaptığımız karşı tarafa süreyi uzatdıracak şekilde başa dönmektir. Bozuk plak gibi aynı nakaratı dinleyip,kulağımızın üzerine yatıp,sonrasında ise ahkâm kesmektir. İcraat beyler icraat.İki tane monitörün başına geçipte sırtında Otuz otuzbeş kilo yükü olan mehmetçiğe hava desteği olmıyan bir ortamda nasıl moral verebilirsiniz? Esata yaşatacağınız ciddi her bir ders hamisininde kötü senaryosu olur,bu aynı zamanda bölgesel bir güç olarak küresel gücünüzü de pekiştirir. Sabrımızı test ettikten sonra, yapılması gereken,Ziya paşanın dediği gibi:"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" ifadesi; nasihat ile yola gelmeyenin azarlanması gerektiğini, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkının dayak olduğunu anlatan Ziya Paşa tarafından söylenmiş bir vecizedir, yani özdeyiştir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23