• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezi destekçisi gavurların gerçek yüzü

Yeniakit Publisher
2014-07-21 08:15:00 - 2014-07-20 21:59:43
Gezi destekçisi gavurların gerçek yüzü

Siyonist katillerin Gazze’ye yönelik Hitler’den beter saldırıları Batı ülkelerinin gerçek yüzünü bir defa daha gözler önüne serdi. Yüzlerce çocuk, kadın ölürken “Gezi” için kıyamet koparanlardan katiller sürüsüne destek açıklamaları geldi.

Siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamı Batı ülkelerinin gerçek yüzünü bir defa gözler önüne serdi.

Taksim Gezi Parkı’nda 3 ağacın söküldüğü iddiasıyla başlayan olaylarda Türkiye’yi kınayan Birleşmiş Milletler (BM), Amerika, Almanya ve Fransa’nın; 400 Filistinlinin katledilmesini görmezden gelmesi İsrail’in yanında yer alması dikkat çekiyor.

GEZİ EYLEMLERİ İÇİN KAYGILI OLAN ABD, İSRAİL’İN ELEŞTİRİLMESİNDEN RAHATSIZ!

Gezi olayları için “Kaygılıyız” diyen, 589 aracı yakan, 409 binayı tahrip eden Gezi çapulcularına destek veren Amerika; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’i eleştirmesinden bile rahatsız oldu! 

BM, İSRAİL’İ DEĞİL HAMAS’I KINADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gezi olaylarında; Türk hükümetine, polisin aşırı güç uygulamasını sona erdirmesi çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler, işgalci İsrail’i değil vatan topraklarını savunan Hamas’ı kınadı.

FRANSA’DA İSRAİL’İ PROTESTO GÖSTERİLERİNE YASAK

Gezi olaylarında, “Türkiye ölçülü olmalı” diyen Fransa, İsrail’i protesto gösterilerine yasak getirdi. Paris Valiliği; yasağı ihlal edenlerin, 1 yıl hapis ve 15 bin euro para cezası ile karşı karşıya kalacağını açıkladı. 

MERKEL İSRAİL’İN YANINDA

Gezi olaylarında polisin müdahalesini eleştiren ve “Açık konuşmalıyım ki, yaşananlar karşısında birçok insan gibi ben de dehşete düştüm” diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya olarak İsrail’in tarafında olduklarını söyledi.

ABD SİYONİST İSRAİL’İ KORUDU, ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan’ın ‘İsrail Gazze’de soykırım uyguluyor’ sözlerini kırıcı ve yanlış olarak değerlendirdi.

Jen Psaki,  günlük basın brifinginde bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan, Gazze’deki duruma ilişkin konuşurken, İsrail’in Gazze’de devlet terörü ve soykırım uyguladığını söyledi. Bu konudaki görüşünüz nedir?” yönündeki sorusunu, “(Erdoğan’ın) Açıklamalarının kesinlikle kırıcı ve yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu türden provokatif söylemlerin faydası yoktur ve ateşkesin sağlanmasına yönelik acil çabalardan dikkati dağıtır” diye yanıtladı. 

ABD, GEZİ OLAYLARI İÇİN “KAYGILIYIZ” DEMİŞTİ

İsrail’in katliamlarını eleştirmeyen ABD, Gezi olaylarında ortalığı yakıp yıkan çapulcular yerine AK Parti Hükümeti’ni eleştirmişti:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: “(Gezi olaylarında) Polis tarafından aşırı güç kullanımına dair haberlerden kaygılıyız. ABD, barışçıl protesto hakkı dahil, ifade ve toplanma özgürlüklerine tam destek vermektedir, çünkü bu, tüm demokrasiler için esastır”.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki: “İstanbul Gezi Parkı’nda polisin protestoculara müdahalesiyle yaralanan kişi sayısından kaygılıyız”.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerikalı mevkidaşı John Kerry’nin Gezi Olayları üzerine yaptıkları gergin telefon konuşmasını değerlendirdi ve “Kaygılar varsa bunları söylemekten çekinmezler. Son birkaç gündür de polis şiddeti konusunda kaygılarımız vardı” dedi.

ABD SENATOSU’NDA OTURUM DÜZENLENDİ

ABD Senatosu’nda Dışİlişkiler Komitesi Avrupa İşleri Alt Komitesi’nde, Gezi Parkı içerikli bir oturum düzenlendi. Senatör Chris Murphy, “Türkiye’nin şu anda, laik gelenekleriyle dini özgürlükler arasında, bölgedeki çıkarlarını takip etmekle, aynı zamanda demokratik Türk değerlerini savunma noktasında nasıl bir denge kurulacağı meselesiyle yüz yüze” dedi.

BÜYÜKELÇİDEN GEZİCİLERE DESTEK

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “Siz bu hassas sorunları tartışırken, biz arkadaş ve müttefikiniz olarak Türkiye’nin ve demokrasisinin yanında duruyor ve tüm Türk vatandaşlarının ifade özgürlüğü ile barışçıl şekilde bir araya gelmelerini destekliyoruz” dedi.

BM, TOPRAKLARINI SAVUNAN HAMAS’I KINADI

İsrail’in Gazze’ye kara harekatı başlatmasının ardından, BM Güvenlik Konseyi Ürdün’ün çağrısıyla olağanüstü toplandı. Konseyden Hamas’a kınama çıktı, İsrail’e ise, “Sert tepkilerinizden endişe duyuyoruz” denildi.

BM, GEZİ OLAYLARINDA AK PARTİ HÜKÜMETİNİ SUÇLADI

Birleşmiş Milletler (BM) Komiseri Navi Pillay, İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerinde orantısız şiddet uygulayan güvenlik güçlerinin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Türk hükümetine, polisin aşırı güç uygulamasını sona erdirmesi çağrısında bulunan Pillay, güvenlik güçlerinin kabul edilmiş insan hakları normlarına uyması sorumluluğunun hükümette olduğunu hatırlattı. 

Pillay; hükümete, “Yetkililer açısından protestoları bastırmak için ilk başta uygulanan ve yaralanmalara yol açan aşırı müdahalenin hâlâ sorunun büyük bir parçası olduğunu fark etmesi önemlidir” diye seslendi.

MERKEL: ALMANYA OLARAK İSRAİL’İN TARAFINDAYIZ’’ 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, İsrail’in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirterek, Almanya olarak İsrail’in tarafında olduklarını söyledi. Telaviv ve Kudüs’ün Hamas’ın elindeki roketlerle vurulabileceğini savunan Merkel, “Hamas’ın elinde yeni silahlar var. Her saldırıya uğrayan ülke kendisini savunacaktır. Almanya olarak İsrail’in tarafındayız’’ diye konuştu.

GEZİ OLAYLARI’NDA “DEHŞETE DÜŞTÜM” DEMİŞTİ

Angela Merkel, İstanbul’daki Gezi olaylarında polisin müdahalesini eleştirdi ve “Açık konuşmalıyım ki, yaşananlar karşısında birçok insan gibi ben de dehşete düştüm” dedi. 

MISIR’DAKİ DARBEYİ VE KATLİAMI GÖRMEZDEN GELDİLER

Gezi eylemlerinde çapulcuları destekleyen ve Türk Hükümetini eleştiren kuruluş ve ülkeler, Mısır’daki katliamı görmezden geldi ve darbeyi destekledi. İşte o açıklamalar:

ABD Başkanı Barack Obama, yayınladığı bir bildiriyle Mısır’da olanlardan endişesini dile getirirken, durumu “darbe” olarak nitelendirmedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: “Milyonlar ve milyonlarca insan tarafından ordunun müdahale etmesi istendi. Hepsi şiddet ve kaosun içine düşülmesinden korkuyordu. Ordu el koymadı, en azından mevcut olgulara baktığımızda şu an olan bu değil. Ülkeyi yönetmek için sivil bir hükümet var. Aslında onlar demokrasiyi tekrar inşa ediyorlar.” 

Rusya Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov: “Mursi’nin devrilmesi demokrasinin Batı dünyası dışında her derde deva olmadığını ortaya koydu.” 

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague: “Askeri müdahaleyi hiçbir şekilde desteklemiyoruz, ancak Mısır halkının taleplerine saygılıyız. İleriye bakmak durumundayız. Hızla demokratik sürece geri dönülmeli.” 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun: “Bir ülkede ordunun devlet işlerine müdahalesi endişe verici. Mısır’da sivil yönetimin bir an önce sağlanmasını umuyoruz.” 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton: “Tüm taraflara özgür ve adil başkanlık ve parlamenter seçimler ile hızla demokratik sürece dönüş çağrısı yapıyoruz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23