• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geliyoo.com nedir? Ne zaman açılır?

Yeniakit Publisher
2017-01-17 16:49:00 -
Geliyoo.com nedir? Ne zaman açılır?

Google.com, Yandex.com ve Baidu.com'dan sonra Türkiye'nin de yerli arama motoru oldu. Tamamı yerli mühendislerden oluşan ekip geliyoo.com test yayınına başlayarak, şimdiden arama sonuçlarını döndürmeye başladı. Peki Geliyoo.com nedir? Ne zaman açılır? Tüm soruları sizler için derledik...

Türkiye'de yazılımda yeni dönemin ilk ürünü geliyoo.com test yayınlarına başladığını duyurdu. Türkiye'deki ilk milli ve yerli arama motoru olacak Geliyoo.com şimdiden Türkiye'de tercih edilen arama motorları arasında isminden söz ettirmeye başladı.

Yaklaşık 10 yıldır yerli bir arama motoru üzerinde çalışmalarını sürdüren Türk mühendisler Hakan Atabaş ve Fatih Arslan tarafından ilk yerli ve milli arama motoru 'Geliyoo'yu geliştirmeyi başararak test sonuçlarını döndürmeyi başardı.

Yerli arama motoru, www.geliyoo.com olarak yayınına ve arama sonuçlarını vermeye başladığı kaydedildi. Yıllardır arama motoru çalışması üzerinde emek veren ve bugüne kadarda Geliyoo isimli arama motoruna 10 milyon Türk lirası harcayan iki girişimci tarafından hayata geçirildi.

Şimdiden girişlerin yükselen grafiğini de göz önünde bulunduran Türk mühendisler Geliyoo.com arama krtierlerini geliştirirken, 2018'te 3 milyon kullanıcıya ulaşarak yüzde 7'lik kullanım oranını yakalayacağından eminler.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Geliyoo.com un CEO'su Hakan Atabaş, "Dünyanın bir çok ülke Google'ın dünya genelindeki üstünlüğünü ortadan kaldıran çalışmalar ortaya koydu. Bunun ilk örneği; şu anda Türkiye'de de hizmete giren Rus arama motoru Yandex oldu. Sonrasında bunu Çin takip ederek Baidu adındaki arama motorunu hizmete açtı. Ülkemizde de bu ve buna benzer girişimler yapıldı; ancak kesinlikle kayda değer bir çalışma ortaya koyulamadı. Nedeni ise maddi olanakların yetersiz olması ve yeterli destek ve teknik personelin bulunmamasıydı. Aynı zamanda güçlü maddi imkanlara sahip yatırımcıların anlık para getiren yatırımlara daha çok önem vermesi bunu tetikleyen unsurlardır. Bu nedenle Türkiye'nin yerli bir arama motoruna sahip olması gerekiyor ve bu arama motoru 'Geliyoo' ile neden olmasın" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Webmasterlar tarafından şimdiden geçer not almayı başaran, en azından böyle bir girişim mutlaka yerli ve milli adı altında yapılmalıydı dedirten Geliyoo.com yakın zamanda kullanıcıların daha fazla ilgi gösterebileceği görüşünde.

Geliyoo.com nedir?
Geliyoo ismi verilerek Türkiye'nin ilk yerli ve milli internet arama motoru'dur. Geliyoo.com 2017 ile birlikte test yayınlarına başladı. Dileyen yakın zamanda çıkacak browserla birlikte www.geliyo.com üzerinden dilediği aramayı özgürce yapabiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23