• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geçmiş yılların oruç borcu nasıl ödenir?

Yeniakit Publisher
2020-03-27 17:02:00 -
Geçmiş yılların oruç borcu nasıl ödenir?

Müslümanların üzerine farz olan oruç ibadetinin çeşitli nedenlerden dolayı tutamayan Müslümanlar, üzerlerine yükümlü olan oruç borçlarını nasıl ödeyeceklerini merak ediyor. Allah'ın rızasına nail olmak isteyen müminler, oruç borçlarını ödemenin yollarını büyük bir titizlikle araştırıyor. Peki, geçmiş yılların oruç borcu nasıl ödenir?

Geçmiş yılların oruç borcu nasıl ödenir sorusu internet kullanıcılarının cevabını merak ettiği konuların başında geliyor. Çeşitli nedenlerden dolayı oruç ibadetini Ramazan ayı içerisinde yerine getiremeyen müminler, üzerlerine farz olan borcu ödemek için çeşitli araştırmalar yapıyor. Geçmiş yıllara ait oruç borcu olanların merak ettiği tüm detaylar haberimizde...

GEÇMİŞ ORUÇ BORCU OLANLAR NE YAPMALI?

Fidye, orucu kaza edemeyecek olan kimseler için geçerlidir. Kaza orucunu tutabilecek olan kimseler fidye vermezler.

Tâkatsizliği ve güçsüzlüğü her geçen gün artarak devam eden ve artık düzelme ihtimali olmayan düşkün ihtiyarlar ve şifâsız hastalar, farz ve vacib olan oruç borçlarından kurtulmak için, her oruca mukabil bir fidye verirler.

Bir fidye -âyet-i kerîmede de belirtildiği gibi- bir fakiri tam bir gün doyurmaktır. Bir günde ise iki öğün vardır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fidyeler, yalnız bir fakire verilebileceği gibi, birden fazla fakirlere de verilebilir; Ramazan ayı içinde verilebileceği gibi, evvelinde veya sonunda da verilebilir.

Fakirleri sabah-akşam günde iki öğün doyurmak suretiyle olabileceği gibi, öğünlerin parasını vermek suretiyle de olabilir. Para toptan da verilebilir, her gün ayrı ayrı da...

Oruç tutma gücünde olmayan kimse, fidye verebilecek kadar zengin de değilse, yapacağı iş, Allah`tan afv ve mağfiret dilemektir. Fidye vermek mecburiyeti, onun üzerinden kalkmıştır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23