• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gece yanığı nedir? Tedavisi var mıdır?

Yeniakit Publisher
2018-05-21 15:54:00 -
Gece yanığı nedir? Tedavisi var mıdır?

Zona ismi ile de bilinen gece yanığı problemi suçiçeğine yol açan virüsün neden olduğu bir problemdir. Suçiçeğine yakalan kişilerin büyük bir kısmında bu rahatsızlık da görülmektedir.

Genel olarak görülmesindeki sebep bağışıklık sisteminde yaşanan düşüşlerdir. Bu nedenle de stres, travma, ilerleyen yaş ve çeşitli hastalıklar gibi bağışıklığı zedeleyen durumlar gece yanığı problemenin görülmesine neden olabilmektedir. Tedavisi için öncelikli olarak bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan durum bulunmalıdır. Daha sonrasında gece yanığına iyi gelen çeşitli yöntemlerin uygulanması ile tedavi süreci devam ettirilir.

Gece yanığı rahatsızlığı genel olarak birkaç hafta içerisinde iyileşir. Ağrıları azaltmak için ağrı kesici kullanılması gerekebilmektedir. Buna ek olarak soğuk pansumanlar oldukça faydalı olmaktadır. İlaç tedavisine erken başlanması hastalığın yayılmasına engel olur. Bu yüzden erken konulan teşhis önemlidir. Bunun yanı sıra bağışıklık gücünün azalmasına neden olan durumu çözmek de son derece önemlidir.

Çünkü gece yanığının görülmesinin temel sebebi budur. Örneğin, kişi fazla derecede stres altında ise kişinin rahatlamasını sağlamak gece yanığının tedavi sürecine de olumlu yansıyacaktır.

Bunların yanı sıra gece yanığı problemi karşısında antibiyotik tedavisi de yaygın olarak uygulanmaktadır. Kaşıntı ve dökütülere iyi gelen kremler de hem yanma hissini ortadan kaldırmakta hem de iyileşme süresini kısaltmaktadır. Ayrıca, ağrıları kesmek için de ağrı kesici kremler kullanılabilmektedir.

Bazı yörelerde gece yanığı karşısında gül suyu ve pudra karışımının yaralara sürülmesi yapılmaktadır. Bu sadece böcek ısırması sonucu görülen zona karşısında etkili olabilirken, diğer durumlarda gözlenen zona için tavsiye edilen bir durum değildir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Son olarak unutulmaması gereken gece yanığı bulaşıcı bir problem değildir. Zaten bulaşıcı olduğuda gece yanığı değil de suçiçeği gelişim göstermektedir. Bu yüzden daha önceden suçiçeği geçirmemiş olanların dikkatli olması gerekmektedir. Dikkatli olunması gereken bir diğer konu da erken tanıdır. Erken teşhis ve sağlıklı bir tedavi süreci ile iz kalmadan gece yanığı probleminden kurtulmak mümkündür.

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23