• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazprom'dan Katar uyarısı

Yeniakit Publisher
2017-06-06 17:52:00 -
Gazprom'dan Katar uyarısı

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Katar'ın hacim bakımından dünyanın en önemli LNG ihracatçılarından biri olduğunu, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin dünya genelinde LNG piyasalarını etkileyebileceğini belirtti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, Katar'ın hacim bakımından dünyanın en önemli LNG ihracatçılarından biri olduğunu belirtti.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizi nedeniyle küresel LNG piyasalarının olumsuz etkilenebileceğini dile getiren Medvedev, "Ancak kesin konuşabilmek için henüz çok erken." dedi.

Medvedev, AA muhabirinin Türkiye'ye gönderilen doğalgaz fiyatında indirim olup olmayacağı sorusuna ilişkin de şunları kaydetti:

"Türkiye ile doğalgazda indirim konusundaki istişarelere fiyatlar yüksek seviyelerdeyken başlamıştık ancak şu anda fiyatlar düşük seviyede devam ediyor. Bizim tercihimiz bu görüşmeleri tahkim yoluna gitmeden çözüme kavuşturabilmektir. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ ile istişarelerimiz sürüyor. Belki TürkAkım ile yaşanan gelişmeler bu ticari konuların da sonuçlanmasına yardımcı olur."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23