• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa’dan gerilimi yükselten Türkiye açıklaması! ‘Türkiye'nin son adımları karşısında…’

Yeniakit Publisher
2020-06-17 14:15:00 - 2020-06-17 17:13:50
Fransa’dan gerilimi yükselten Türkiye açıklaması! ‘Türkiye'nin son adımları karşısında…’

Fransa Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Libya politikasıyla ilgili tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulundu. Açıklamada, ‘Türkiye'nin son adımları karşısında NATO kafasını kuma gömemez’ denildi.

Fransa Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Libya politikasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık, "Türk donanması, NATO görevini gerçekleştiren Fransız gemisine karşı agresif davranışlarda bulundu. Türkiye'nin son adımları karşısında NATO kafasını kuma gömemez. Ortada bir Türkiye sorunu yokmuş gibi yapamayız" açıklamasını yaptı.

‘Agresif’

Türkiye'nin Libya politikası nedeniyle iplerin gerildiği Fransa'dan tansiyonu daha da artıracak açıklamalar geldi.

Elysee Sarayı'nın, Ankara'nın Libya'daki hamlelerini "agresif" ve NATO'dan faydalanmakla itham ettiği ifadelerinin ardından, bu kez Fransız Savunma Bakanlığı ortalığı karıştırma girişiminde bulundu.

NATO Savunma Bakanları zirvesi öncesi Reuters'a konuşan bir bakanlık yetkilisi, Türk donanmasına ait gemilerin, NATO görevini yürüten Fransız savaş gemilerini taciz ettiğini öne sürdü.

Türkiye'nin son adımları karşısında NATO'nun kafasını kuma gömemeyeceğini söyleyen yetkili, "Birlik içinde karmaşık anlar olabileceğini biliyoruz ama deve kuşu gibi davranıp ortada bir Türkiye sorunu yokmuş gibi yapamayız. Bunu görmeli, konuşmalı ve çözmeliyiz" dedi.

Kaynak: Reuters

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serhat

Nato'nuzu sevsinler sizin. Nato dediğin şey denizde ABD, karada Türkiye. Bu iki ülkeyi çıkardığında ortada Nato mu kalır? Fazla şarap içmekten beyniniz sulanmış

Salih

Rusya adım üstüne adım atarken, buralara timsah gibi yerleşirken NATO nun kafası nereye gömülüydü acaba ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23