• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa’da aşırı sağcı dergi bebekleri kullanarak ‘ırkçılık’ yaptı

Yeniakit Publisher
2021-09-19 22:30:00 -
Fransa’da aşırı sağcı dergi bebekleri kullanarak ‘ırkçılık’ yaptı

Fransa’da, aşırı sağcı Causeur dergisinin, ülkedeki demografik değişimden duyduğu rahatsızlığı, kapağına farklı etnik kökenlerden bebek fotoğraflarıyla taşıması tepkiyle karşılandı.

Aylık yayınlanan Causeur dergisi, eylül sayısının kapağında, farklı etnik kökenleri yansıtan 5 erkek bebeğin fotoğrafını kullandı. Fotoğrafın üstünde “Gülün, iyi yer kaptınız” ifadeleri yer alırken, alt tarafta ise derginin bu ayki konusunun, Fransa’nın nüfus değişimi olduğunu anlatan “Limoges’dan Nimes’e. Belge ve rakamlarla Fransa’nın yeni demografisi” yazısı kullanıldı. Dergi, “İyi yer kaptınız (Vous etes grand-remplaces)” ifadesiyle, ırkçı, yabancı düşmanı, aşırı sağcı yazar Renaud Camus’un, Fransız ve Avrupa nüfusunun yerini yakın gelecekte öncelikle siyahi Afrika ile Kuzey Afrika kökenlilerden oluşan Avrupalı olmayan bir nüfusa bırakacağına dair “Büyük İkame (Grand Remplacement)” adlı komplo teorisine atıfta bulundu.

Bakan Moreno’dan “rezil” nitelemesi

Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan Elisabeth Moreno, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Causeur dergisinin kapağını “rezil” olarak niteledi ve “Büyük İkame” adlı komplo teorisinin kökeninde katıksız bir ırkçılığın yattığını vurguladı. Cumhurbaşkanı adayı Sandrine Rousseau’nun sözcüsü Thomas Portes de derginin kapağını “aşağılık” olarak yorumladı ve bu ırkçı yayın için Causeur’e derhal bir yaptırım uygulanması gerektiğini aktardı. Causeur dergisinin genel yayın yönetmeni Fransız feminist gazeteci Elisabeth Levy, Ekim 2020’de, Fransa’daki başörtüsü tartışmalarına katılarak, başörtüsünün, Fransa’nın düşmanlarının üniforması olduğunu ileri sürmüş, ülkedeki başörtülü Müslümanların, 16 Ekim 2020’de başı kesilerek öldürülen öğretmenin anısına saygı için birkaç günlüğüne başörtülerini çıkarabileceğini söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23