• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fetullahçı çetenin kirli yüzünü ilk bugün gördük! Okyanus ötesi ihanetin 6. yılı

Yeniakit Publisher
2019-12-17 12:14:00 - 2019-12-17 12:15:22
Fetullahçı çetenin kirli yüzünü ilk bugün gördük! Okyanus ötesi ihanetin 6. yılı

6 yıl önce bugün, 17 Aralık sabahı sadece Fetullahçı şebekenin haberdar olduğu, yolsuzluk kılıflı bir operasyonla hükümet düşürülmeye çalışıldı. Milli iradeyi temsil eden AK Parti Hükümeti’ni hedef alan hain plan için binlerce kişi hukuksuz şekilde takip edildi, sahte deliller üretildi. Önceden hazırlanan fezlekeler, izleme kayıtları ve montajlanmış görüntüler ile mili iradenin hedef alındığı kirli operasyonu farkeden Başkan Erdoğan, halkın da desteğiyle FETÖ’nün 17 Aralık yargısal darbe girişimini püskürttü.

 Haber Merkezi 

Türkiye bundan tam 6 yıl önce okyanus ötesinden gelen talimatla harekete geçen Fetullahçı çetenin kirli yüzü ile tanıştı. 17 Aralık’ta yalan ve iftiralarla dolu kumpasın düğmesine basan Fetullahçılar, yolsuzluk kılıflı bir operasyonla hükümeti düşürmeye çalıştı. Milli iradeyi temsil eden AK Parti Hükümeti’ni hedef alan hain plan için binlerce kişi hukuksuz şekilde takip edildi, sahte deliller üretildi.

Ne hukuk tanıdılar ne adalet

17 Aralık 2013 sabahı güne darbe operasyonuyla uyandık. “Yolsuzluk yaptılar” kumpasıyla üç bakanın oğlu, işadamları, belediye başkanı, kamu görevlileri gözaltına alındı. Yürütülen operasyonlardan ne vali, ne başsavcı ne de emniyet müdürünün haberi vardı. FETÖ’cü polisler, Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın çocukları ile işadamları Ali Ağaoğlu ve Rıza Sarraf gibi isimleri gözaltına aldı. Muammer Güler ise sinsice yürütülen baskınlardan oğlu gözaltına alınınca haberdar oldu. İstanbul Başsavcısı’na haber vermeden operasyonu başlatan Fetullahçı savcılar, soruşturmanın detaylarını UYAP’a girmedi.

Montajlanmış ses kayıtları yayımlandı

Hükümete yönelik darbe girişiminin medya ayağında ise Fetullahçı gazeteciler yer aldı. 17 Aralık sabah saatlerinden itibaren Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin internet sitelerinde, önceden hazırlanan fezlekeler, gayri resmi yollarla elde edilmiş izleme kayıtları montajlanmış kayıtlar çarşaf çarşaf yayımlandı. Sosyal medyada ve televizyon programlarında ağızbirliği yapan örgüt mensupları, polis baskınlarının “yolsuzluk operasyonu” olduğunu adeta kamuoyuna dikte ediyordu. Kirli operasyonu gören Erdoğan ise darbe girişimine direndi. Halkın da desteğiyle FETÖ’nün 17 Aralık yargısal darbe girişimi püskürtüldü. Bu süreçten sonra FETÖ’nün karanlık, zorba ve acımasız örgüt yapısı çorap söküğü gibi günden güne sökülmeye başladı. Havada uçuşan sahte belgeler, ardı arkası gelmeyen kumpas zincirleri gün yüzüne çıktıkça insanlar hayret içinde olup biteni izledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çete hesap veriyor

17 Aralık darbe girişimini yapan FETÖ’ye son 6 yılda büyük darbe vuruldu. Terörist başı Gülen başta olmak üzere örgütün yöneticileri hakkında Ankara, İstanbul, İzmir ile Adana başta olmak üzere birçok ilde onlarca dava açıldı. FETÖ’den tutuklu hükümlü sayısının 31 bin 88 olduğunu dile getiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ yargılamalarında dava sayısının 289 olduğunu ve bu davalardan 241’inin sonuçlandığını açıklamıştı. FETÖ dosyalarında, darbe suçu nedeniyle anayasayı ihlalden 71’i general, bin 198 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, bin 29 sanığa ise müebbet verildi.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ercan

Siz o gün gördünüz ama Ahmet Necdet Sezer 2004 yılında görmüş ve Milli Güvenlik Kurulunda karar aldırmıştı. "Bu karar yok hükmündedir"diyerek uygulanmadı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23