• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Felluce'de kitlesel ölümler başladı

Yeniakit Publisher
2016-03-27 21:07:00 -
Felluce'de kitlesel ölümler başladı

Güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de 3'ü çocuk 5 kişi gıda ve ilaç yetersizliğinden öldü

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazetecilere konuşan Felluce Kaymakamı Sadun eş-Şalan, hükümet güçleri tarafından abluka altında tutulan kasabada 3'ü çocuk 5 kişinin gıda ve ilaç yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini söyledi.

Kentte 100 bin kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Şalan, merkezi hükümet ve uluslararası koalisyonun, havadan yapılacak insani yardımlarla bir an evvel sivil ölümlerinin önüne geçmesi gerektiğini kaydetti. Şalan ayrıca, Felluce Hastanesinin yeterli ilaç ve sağlık çalışanı bulunamaması nedeniyle yüzde 20'lik kapasiteyle çalıştığını ifade etti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu geçen ay, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu. Felluce 2014 yılından bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.

Kaynak:DünyaBülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23