• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fehmi Koru bunu dedi: Tuzak var

Yeniakit Publisher
2019-04-22 12:59:00 -
Fehmi Koru bunu dedi: Tuzak var

Fehmi Koru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin kaleme aldığı yazısında, yaşananların Erdoğan’ın ‘musafaha’ ve ‘Türkiye ittifakı’ söylemini bozma amaçlı olabileceği konusunda uyarılarda buldu.

Fehmi Koru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğramasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Koru yazısında, Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ile ittifak yapan MHP'yi isim vermeden eleştirerek, "AK Parti bu tuzağa düşmemeli, kendi içinde veya yakınında bulunup telkinleriyle yönetilemez bir ülke tablosuna harç taşıyanların neye hizmet ettiklerini doğru değerlendirmelidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğraması gündemin ilk sırasına oturdu. İstenmeyen olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası ortamı yumuşatan açıklamalarından hemen sonra gelmesi kafaları karıştırdı.

Erdoğan ne demişti?

Türkiye ittifakı çağrısı yapan Erdoğan, "Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir." diye konuşmuştu.

Türkiye'nin konuştuğu saldırıyla ilgili Fehmi Koru'dan dikkat çeken bir yazı geldi. Nefret dilinin toplumları zehirlediğini belirten Koru, akıl tutulması olarak gördüğü olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

AK Parti bu tuzağa düşmemeli

Çubuk’taki olayın, AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın ‘Türkiye ittifakı’ söylemini gündeme taşıyıp farklı düşünenlerle musafahayı (el sıkışmayı) tavsiye etmesinden saatler sonra meydana gelmesi herhalde dikkat çekmiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eylem CHP liderine karşı yapılmış olsa da, aslında olayla sınanan iktidar partisidir. İstenen, bir süredir politika haline dönüşmüş dışlayıcı ve toplumu kutuplaştırıcı söylemden vazgeçilmemesi, o söylemin ayniyle sürdürülmesidir.

AK Parti bu tuzağa düşmemeli, kendi içinde veya yakınında bulunup telkinleriyle yönetilemez bir ülke tablosuna harç taşıyanların neye hizmet ettiklerini doğru değerlendirmelidir.

Gerilimi azaltmanın yolları aranmalı, bunu sağlayacak bir siyasi dil benimsenmeli, önümüzdeki dönemin yakın geçmişten farklı olacağına dair güçlü işaretler verilmelidir.

Yeni Zelanda’yı, Pittsburgh’u, Sri Lanka’yı cehenneme çeviren din kılıfına büründürülmüş aşırılık ile siyasete bulaştırılmış hoşgörüsüzlüğün ülkeler sınırları içerisine ithal girişimlerini başarısızlığa uğratmak herkesten önce iktidarların görevidir."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23