• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatma Şahin, 'Bir insanın yapabileceği bir şey değil'

Yeniakit Publisher
2013-10-24 13:24:24 - 2013-10-24 13:26:40
Fatma Şahin, 'Bir insanın yapabileceği bir şey değil'

Bakan Fatma Şahin Gölcük’te bebeğini evde terk ederek ölümüne neden olan öğretmen anne ile ilgili konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bebeğini evde terk ederek tatile giden ve ölümüne neden olan öğretmenin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, bir kadının, bir insanın yapabileceği bir şey değil. Bir ana olarak bunu anlamakta zorlanıyorum” dedi.Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bugün beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarile birlikte Trabzon’a gelen Bakan Fatma Şahin, Vali Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının Gölcük’te yaşanan olay ile ilgili sorularını cevaplandıran Şahin “Gölcük’teki değerlendirmeyi yapabilmem için incelemenin tamamlanması lazım. Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, bir kadının, bir insanın yapabileceği bir şey değil. Bir varlığın yapabileceği bir şey değil. Çünkü doğaya baktığınız zaman bile bütün varlıklar evlatlarını korumak üzere yapılanmışlar. Dolayısıyla baktığınızda inceleme tamamlanmadan, ruh sağlığı ile ilgili çalışmalar tamamlanmadan, geçmiş süreci ile ilgili kafamızdaki soru işaretlerinin cevabını almadan, yorum yapmam yanlış olur” diye konuştu.Konuyla ilgili bir çalışma grubu oluşturduklarını ifade eden BakanFatma Şahin “Sosyal çalışmacıların ve psikologların içinde olduğu bir grup. Çünkü anlaşılabilir kabul edilebilir bir şey değil. Bir ana olarak bunu anlamakta çok zorlanıyorum. Normal, akıl sahibi insanlarında anlayacağını düşünmüyorum. Bizim raporun tamamlanması gerekiyor. Adli, idari soruşturma var. Ayrıca bir öğretmen tarafından bunun yapılması hiç kabul edilir bir durum değil. Çocuklarımızı emanet ediyoruz. Bu bakımdan çok ibretlik bir olay. Bizde sonuna kadar takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Olayda hayatını kaybeden bebeğin cenaze işlemleri ile ilgili olarak da Şahin “Çocuğumuzu, bebeğimizi aslında biz alıp 10 gün içerisinde bir bekleme süreci var. Kimse gelip almazsa Aile ve Sosyal Bakanlık olarak biz o bebeğe sahip çıkacağız. Alıp biz kendimiz gerekli işlemlerini yapacağız. 10 günlük süreci beklememiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Mersin’de bir annenin çocuklarını balkona bırakıp gitmesi olayı ile ilgili olarak ise Fatma Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Hamd olsun bütün imkanlarımızla çocuklarımızın yanındayız. Artık bu çocuklar hayatın içinde. Bu çocuklarının geleceği bakımında bize düşen ne ise yapacağız ama annenin bunu yapmış olması koruyucu önlemler alınması gerekiyor. Yoksa bizim çocuklarla ilgili her şeyi yapabilecek gücümüz var. Bu bakımdan hiçbir endişemiz yok ama bunu neden yaptığını iyi analiz edilmesi gerekiyor. Yapılmaması konusundan önleyici tedbirler alınması gerekiyor.”
Ziyaretin ardından her iki bakan Trabzon Valiliği’nden ayrıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23