• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

F-35'in çakılması deprem etkisi yaptı! ABD yetkilileri apar topar bölgeye gidiyor

Yeniakit Publisher
2022-01-17 12:36:00 -
F-35'in çakılması deprem etkisi yaptı! ABD yetkilileri apar topar bölgeye gidiyor

Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne ait F-35 savaş uçağının kuşa çaprması sonucu göbek üstü iniş yapmak zorunda kalması ABD'li yetkilileri harekete geçirdi.

Güney Kore Hava Kuvvetleri, bu ayın başlarında göbek üstü iniş yapmak zorunda kalan bir F-35A kazasının, motoruna kuş çarpması sonucu meydana geldiğini duyurdu. Bu tatmin etmeyen açıklamanın ardından, ABD'li uzmanlardan oluşan bir ekibin, F-35'in elektronik sistemlerini ve iniş takımlarının neden açılmadığını incelemek üzere ülkeye geleceği bildiriliyor.

 

Güney Kore ordusu, bu ayın başlarında bir F-35 savaş uçağının, iniş takımlarının arıza yaptığını bu nedenle piste göbek üstü indiğini duyurdu.

Yetkililer, pistin köpüklenmesi sayesinde uçak gövdesinin ciddi hasar almaktan kurtulduğunu belirtirken, pilot uçaktan yara almadan çıktı. Güney Kore Kaza nedeniyle F-35 filosunun tamamını uçurmama kararı aldı.

Alınan bu radikal kararın ardından, ABD'den bir heyetin inceleme için ülkeye gideceği bildiriliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

F-35 kazasının sebebi ise...

Güney Kore Hava Kuvvetleri, bir F-35A savaş uçağı kazasının, sol motoruna kuş çarpması sonucu meydana geldiğini duyurdu.

Bu açıklama 'iniş takımlarının açılmaması' konusuna açıklık getirmese de Yonhap Haber Ajansı, ABD'li uzmanlardan oluşan bir ekibin, uçağın elektronik sistemlerinin ve iniş takımının neden arızalandığı da dahil olmak üzere, olayın teknik unsurları hakkında kapsamlı bir soruşturma yürütmek üzere Güney Kore'ye geleceğini bildirdi.

Hava Kuvvetleri tatmin etmeyen açıklamanın yanı sıra, medyada resmi açıklamaların dikkate alınması ve spekülasyonlara yer verilmemesi çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz kasım ayında Akdeniz'de seyreden HMS Queen Elizabeth uçak gemisinden kalkış yapmaya çalışan bir İngiliz F-35'inin denize düşmesi, uçakla ilgili ciddi spekülasyonları gündeme getirmişti. Güney Kore'deki kaza, uçakla ilgili tartışmaları hararetlendirdi.

2019 yılında Japonya'nın Deniz Savaş Uçağı Saldırı Filosu 121'e tahsis edilen F-35 savaş uçağı,, kalkış sırasında bir kuşla çarpıştı.

Hasarın ayrıntıları açıklanmamasına rağmen, askeri yetkililer çarpışmayı "A Sınıfı" olarak sınıflandırdı, yani F-35B savaş uçağı en az 2 milyon dolar hasar gördü.

2018'de de benzer bir olay F-35A'da meydana geldi, ancak herhangi bir hasar bildirilmedi.

Kuşlarla imtihanı sürüyor

ABD Savunma Bakanlığı, topraklarında göçmen ve yerleşik kuşları korumayı amaçlayan Uçuş Ortakları programına göre, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri her yıl "Kuş/Yaban Hayatı" olarak adlandırılan 3.000'e kadar kuş çarpması kaydediyor.

Bu etkilerin çoğu, uçağa çok az zarar verir, az sayıda önemli hasara neden olur.

F-35'in Güney Kore ve Japonya'da aldığı ciddi hasar, uzmanlar tarafından tartışılıyor.

star.com.tr

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

kuşmu vay a.s. neye çarpmasını bekliyorlardıı ki iyi almamışız.

teoman

İşe yaramaz uçakları az kalsın bizde alacaktık..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23