• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evsiz kılığındaki polis milyonluk vurgun yapan çeteyi çökertti

Yeniakit Publisher
2020-06-18 05:34:00 - 2020-06-18 05:37:43

İstanbul'da evsiz kılığına giren polis sayesinde gerçekleştirilen hava ve deniz polisi destekli operasyonda, 396 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Polis 11 kişiyi gözaltına aldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye karasularından transit geçiş yapan gemilere aktarmak için Kocaeli Dilovası'daki Akaryakıt Dağıtım ve Dolum Tesislerinden akaryakıt alan bir tankerden, Marmara Denizi açıklarında küçük teknelere kaçak akaryakıt boşaltıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yakıt tankerini havadan ve denizden takibe alan ekipler, tankerden teknelere aktarılan akaryakıtın İstanbul Yenikapı sahilinde bekleyen minibüslerin içerisindeki fiber tanklara boşaltıldıktan sonra çeşitli ilçelerdeki TIR garajlarında piyasaya sürüldüğünü belirledi.

Polis evsiz kılığına girdi

Evsiz kılığına giren bir polis de bölgedeki tüm faaliyetleri çete üyelerini şüphelendirmeden izledi. Gerekli fiziki takibin yapılmasını ardından operasyon için düğmeye basıldı. Polis helikopteri ve polis teknelerinin desteğiyle, dün gece karada ve denizde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

Akaryakıt çetesinin denizden aldıkları kaçak akaryakıtı Yenikapı'dan karaya çıkarttığının belirlenmesi üzerine polis buraya gizli kamera düzeneği kurdu.

Tanker, tekne ve minibüste yapılan aramalarda 396 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Kaçakçılıkta kullanılan, 1 tanker, 1 tekne ve 1 minibüse de el konuldu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akaryakıt çetesinin denizden aldıkları kaçak akaryakıtı Yenikapı'dan karaya çıkarttığının belirlenmesi üzerine polis buraya gizli kamera düzeneği kurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sert

Hangi yabancı gemi adına alınıyor. Marmara'da boşaltılıp yurt içine dağıtım yapıyorlar. Rafineri ayağı ve banka ayağı boş.

Harika bir düşünce

selam sana Türk polisim her zaman öndesin tesekürler göz bebegimizsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23