Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca kişi artık kendi ekmeğini kendi yapmaya başladı. Hem pratik hem de lezzet ekmek tarifi arayanlar internette "Ev yapımı ekmek tarifi" , "Tam ölçülü ekmek tarifi" , "Pratik ekmek tarifi" , "Mayalı ekmek tarifi" konularını araştırıyor. İşte, ev yapımı ekmek tarifi.
Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca kişi artık kendi ekmeğini kendi yapmaya başladı. Hem pratik hem de lezzet ekmek tarifi arayanlar internette "Ev yapımı ekmek tarifi" , "Tam ölçülü ekmek tarifi" , "Pratik ekmek tarifi" , "Mayalı ekmek tarifi" konularını araştırıyor. İşte, ev yapımı ekmek tarifi.
Ev yapımı ekmek tarifi
Malzemeler:
- 6 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
Evde ekmek nasıl yapılır?
Öncelikle ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın. Malzemeleri güzelce karıştırın. Mayanın aktif olması için birkaç dakika bekleyin.
Karışıma tuz ekleyin.
Unu azar azar karışıma ilave edin.
Karışımı güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yoğurma kabının üzerini streç filmle kapatın ve 1,5 saat dinlendirin.
Hamuru 5 eşit parçaya bölün ve somunlar hazırlayın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ekmekleri aktarın.
Orta kısmına bıçak yardımıyla çizik atın.
Ekmeklerin üzerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyun.
Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Yaklaşık 30 -35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
