• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski kıyafetler nasıl değerlendirilir?

Yeniakit Publisher
2018-05-26 14:41:00 -
Eski kıyafetler nasıl değerlendirilir?

Kimse eskiyen ve yıpranan kıyafetlerini çöpe atmak yerine eski kıyafetleri değerlendirmenin keyifli ve pratik bir çok yolu vardır.

ESKİ TİŞÖRT-YENİ ÖRME HALI

Eskimiş ve yıpranmış tişörtler makas yardımıyla şeritler halinde kesilir. Tişört kısa ve genişse enine, dar ve uzunsa da boyuna doğru kesilerek maksimum uzunlukta, 3-4 cm eninde şeritler elde edilir. Bu şeritler birbirinin ucuna eklenerek düğümlenir ve sarılır. Şeritlerin birleştirilmesiyle oluşan yumak kalın örgü şişleri ya da tığ ile örülerek paspas ve hatta halı elde edilebilir. Tişörtlerin penye kumaştan yapılması paspas olarak kullanılmasını kolaylaştırır.

ESKİ KRAVATLAR-YENİ SANDALYE

Eskimiş ve artık takılmayan kravatlar atılmamalıdır. Eğer evde oturulan yeri eskimiş, ya da sadece iskeleti kalmış bir sandalye varsa bu kravatlar sandalye iskeletinin üzerine 8 adet yatay ve 8 adet dikey olmak üzere konur ve sepet örgüsü biçiminde birbirilerinin arasından geçirilir. Örgü bittiğinde kravat uçlarını iskelete sabitlemek için dikilebilir, silikon tabancası ya da güçlü bir yapıştırıcı malzemeyle yapıştırılabilir.

ESKİ KAZAK -YENİ TOZLUK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eskiyen kazakların kolları kazağın kol altı hizasından kesilir. Kesilen kısmın sökülmesini önlemek amacıyla içe doğru katlanarak teyel atar gibi geniş hareketlerle dikilir. Eğer kolun manşet kısmı daralıyorsa, üst kısmına atılan dikiş daha sıkı ya da büzgülü olabilir. Elde edilen malzeme tozluk olarak kullanılabilir. Tozluğun boyunu ayarlamak için kol istenen uzunlukta kesilebilir.

ESKİ HAVLU-YENİ BANYO PASPASI

Hazır bir file alınır ya da tığ ile yünden istenilen ebatlarda bir file örülür. Filenin deliklerinin boyutu en az 3 cm olmalıdır. Eskimiş, yırtılmış ya da yıpranmış havlular 10 cm uzunluğunda ve 2 cm eninde kesilir, bu şeritler filenin her deliğine düğüm atmak suretiyle tek tek bağlanır. Filenin tüm delikleri havlu şeritleriyle kaplanır ve oldukça emici ve kullanışlı bir banyo paspasına dönüşür. Eğer paspasın daha kalın ve emici olması isteniyorsa havludan kesilen şeritlerin uzunluğu 20 cm'ye kadar uzatılabilir.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23