• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Tehditler bizi yıldıramaz

Yeniakit Publisher
2018-05-21 11:01:00 - 2018-05-21 11:40:11
Erdoğan: Tehditler bizi yıldıramaz

Türkiye’de kaçacak delik bulamayan Fetö ve PKK’lıların yaydığı “suikast” iddialarına meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Avrupa’dan Bosna Hersek’e akan onbinlerce gurbetçi bağrına bastı. 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Biz yolumuza devam edeceğiz tıpkı 15 Temmuz’daki gibi" dedi.

Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımızla Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye düşmanlarına meydan okudu. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast iddiaları ilişkin, “Bu haber bana ulaştı, zaten ulaştığı için de buradayım. Milli İstihbarat Teşkilatımız bilgiyi ulaştırdı, tehditler bizi yıldıramaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Avrupa’dan gelen insanlar, buluşmak istedikleri lideri göremezse olur mu? O yüzden biz yolumuza devam edeceğiz 15 Temmuz’daki gibi” değerlendirmesini yaptı.

EN BÜYÜK DÜŞMAN TÜRK KÖKENLİ

Daha sonra Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 6. Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, burada kendisini bekleyen binlerce gurbetçiye seslenerek, “Avrupa devletlerindeki parlamentolarda ülkemize en büyük husumeti Türkiye kökenlilerin gösteriyor olması, bize karşı kurulan tuzağın nerelere kadar vardığını gösteriyor. İnşallah bu oyunu da hep birlikte bozacağız. Bugün kimi Avrupa ülkeleri, şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır” dedi.

24 HAZİRAN BİR ASRA BEDEL

Erdoğan şöyle devam etti: “Sizlerden benim ricam yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız. Türk toplumu bu güce sahiptir. 24 Haziran’da sadece cumhurbaşkanı, milletvekili seçmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin gelecek bir asrının tercihini de yapacağız.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İZZETBEGOVİÇ: ERDOĞAN’A SAHİP ÇIKIN, DESTEKLEYİN

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Avrupalı Türklere hitabında, “Bugün sizler Allah’ın size bahşettiği bir kişiye sahipsiniz. Bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım edin, onu destekleyin” dedi. Erdoğan’ın katıldığı Saraybosna’daki UETD 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan İzetbegoviç, “Bayraklarımızı bir arada görmek mutluluk verici. Biz uzun yıllardır beraberdik, beraber yaşadık, beraber mücadele ettik. Son kez Çanakkale’de Boşnaklar da kendi ülkesi gibi Türkiye’yi savundu” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23