• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan; iş dünyasına, esnafa, kobi’lere ve emeklilere yönelik istikrar paketini açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-03-19 09:01:00 -
Erdoğan; iş dünyasına, esnafa, kobi’lere ve emeklilere yönelik istikrar paketini açıkladı

Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Ekonomi ve Sağlık Politikaları ku-rullarının üyeleri, bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, AK Partili yöneticiler, bürokratlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı’ 3 saat 50 dakika sürdü.

Çankaya Köşkü’ndeki Koronavirüs ile Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Kovid-19’un iş dünyası üzerindeki etkilerini azaltmak için “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adını verdikleri 100 milyar liralık kaynak setini devreye aldıklarını bildirdi.

Erdoğan daha sonra, perakende, AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik-organizasyon sektörleri için hazırladıkları finansman, prim öteleme ve vergi ertelemelerine yönelik 20 maddelik paketi açıkladı.

20 bin öğretmen ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmenin daha atamasını gerçekleştirdiklerini açıkladı. MEB tarafından gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları, “e-devlet” ve “personel.meb.gov.tr” adresinden öğrenilebilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında alınan tedbirleri ve ekonomik paketi açıkladı. İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar ve tabii felaketlerin çok ciddi can kayıplarına yol açtığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur” dedi.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Sürecin insanlık üzerinde ne gibi sonuçlar ortaya çıkartacağının henüz bilinmediğini vurgulayan Erdoğan şunları dile getirdi: “Sanayileşme, ardından gelen teknoloji ve bilgi devrimleri ile şekillenen bugünkü dünyanın nasıl bir geleceğe evrileceğini kestirmek şu anda zordur. Ancak, artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği, gidemeyeceği de açıkça ortadadır. Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Batı, vatandaşını sahipsiz bıraktı

Batı, yıllarca temel kamu hizmetlerini görünüşte özel sektöre terk ederek ama aslında başından savarak vatandaşını sahipsiz bırakmıştır. Türkiye’nin bu fotoğrafı, özellikle kendi içinde avantajlı bir yerde durdurarak, oraya bunu döndürmesi şarttır. Dünyanın yöneldiği istikamette önceden mesafe katetmiş bir ülke olarak, inşallah 21. asrı Türkiye’nin asrı haline getireceğiz.”

Sınavlar ertelenebilir

Tedbirlerin süratle alındığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımıza fahiş fiyatlarla mal satmaya çalışan firmalara denetimleri yoğunlaştırdık ve cezai müeyyideleri etkinleştirdik. Haziran ayında yapılacak Liselere Geçiş Sınavı ve üniversiteye giriş sınavının soru hazırlıkları da tatil süreleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Gelişmelere göre, bu sınavları da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz. 20 bin öğretmenimizin daha atamasını gerçekleştirdiğimizin müjdesini milletimizle paylaşmak istiyorum, hayırlı olsun.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23