• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Hep söyledim ama kulak arkası ettiler!

Yeniakit Publisher
2021-09-15 08:24:00 -
Erdoğan: Hep söyledim ama kulak arkası ettiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız çimento devi Lafarge'ın DEAŞ'a finans desteği sağlamasına ilişkin, "Konuyu Macron’a ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler" dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Fransız çimento devi Lafarge’ın, DEAŞ’ı Fransa gizli servisinin bilgisi dahilinde desteklemesine ilişkin belgelerin ortaya çıkması da gündeme geldi. Fransa’da Yargıtay’ın Lafarge’a “İnsanlığa karşı suça iştirak” suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açan kararını değerlendiren Erdoğan’ın, “Fransa Yüksek Mahkemesi tarafından konunun belgelenmiş olması önemli” dediği öğrenildi.

BM’de gündeme gelecek

Birçok liderle konuyu daha önce konuştuğunu anlatan Erdoğan’ın, “Lafarge ile ilgili konuyu, Macron’un kendisine ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler” ifadesini kullandığı belirtildi.

Erdoğan’ın, 19-22 Eylül tarihleri arasında BM Genel Kurulu için gideceği ABD’de gerçekleştireceği temaslarında da söz konusu konuyu gündeme getireceği ifade ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SERKAN

Daiş vardır diye Ülkeleri işgal ettiler.Daişi besleyen, yardım ve yataklık yapan Ülke olan Fransaya nasıl bir uygulama yapacaklar?

Putsavar

REİSİM SENİ DİNLEMEYEN ... ADINI FATİH SULTAN MEHMET VE KANUNİ İLE EŞDEĞER HATTA ÜSTÜNDE OLARAK YAZDIRDIN TARİH KİTAPLARINDA BİNLERCE YIL ANLI ŞANLI KUDRETLİ ZEKİ VİZYONLU BİLGELİ AHLAKLI KÜLTÜRLÜ ÜMMETİN LİDERİ OLARAK YAZILACAK YOLUN YOLUMUZDUR REİSİM.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23