• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: BM sen ne iş yaparsın?

Yeniakit Publisher
2014-07-15 23:33:00 -
Erdoğan: BM sen ne iş yaparsın?

Başbakan Erdoğan, Filistin'de yaşananlara değindiği konuşmasında saldırılarına Gazze'den atılan füzeleri mazeret olarak gösteren İsrail'e ve sessizliğini sürdüren Birleşmiş Milletler'e sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden Terör Devleti İsrail'i eleştirdi.

İsrail'e bir kez daha operasyonlara son verme çağrısı yapan Erdoğan, "Söylenen şey şu: Hamas roket attı. Peki roket attı da kaç İsrailli öldü. Ortada bir yalan politikası var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın eleştiri oklarının hedefinde Birleşmiş Milletler de vardı. BM'yi yaşananların bir numaralı sorumlusu olarak gösteren Başbakan, "Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım" diye konuştu.

Erdoğan'ın büyükelçilere verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Filistin meselesi bölge istikrarı için önemli konuların başında yer alıyor. İsrail Gazze üzerindeki hukuksuz ambargosuna devam ederken aynı zamanda yasadışı yerleşimi sürdürerek iki devletli çözümü pratikte imkansız hale getiriyor. Filistinlilere insan onuruna yakışır bir yaşam tanımayan bu anlayış barış umutlarının önündeki en büyük engeldir.

Bu toplu cezalandırma mantığıyla bir haftadır sürdürülen saldırılar insani bir drama dönüştü. İsrail'e bir kez daha Gazze'ya yönelik saldırılarını durdurma çağrısı yapıyorum. Mavi Marmara'da özürü kabul ettik, tazmiatta anlaşma noktasına geldik. Filistin'e amborgo anlaşma noktasına gelmişti ki bu olay patlak verdi.

Bölye bir ortamda İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi mümkün mü? Dünyanın gözü önünde barışı tehdit edeceksiniz, savunmasız insanları öldüreceksiniz. Sonra da İsrail Türkiye ilişkileri normalleşsin diyeceksiniz. İlişkiler normalleşsin istiyorsanız koyduğumuz 3 şartı yerine getireceksiniz.

Bu bizim vicdani görevimizdir. Bir tarafta dünyada barış diyeceğiz. Dünyada barış diyorsak dostluk diyorsak bu ölümler niye? Bir tarafta söylenen şey şu: Hamas roket attı. Peki roket attı da kaç İsrail'li öldü. Bu roketler heralde çöle gitti. Heralde sivil yerleşim alanlarına atılmış olsa İsrail şu kadar kişi öldü diye açıklar. Heralde ortada bir dezenformasyon var, bir yalan politikası var. Bu yalan politikası karşısında batının duyarsızlığı var.

Öbür tarafta da çocuklar ve kadınlar acımasızca öldürülüyor. Bugün itibarıyla saat 19.00'da elime gelmiş kesin ajans rakamları var. Bin 400 yaralı, 194 ölü, bin 470 İsrail'in vurduğu hedef. Yıkılan ev sayısı 660, zarar gören ev 12 bin 600, vurulan cami 19, yıkılan cami yine 19. Zarar gören okul 33, zarar gören tıp merkezi 6. Kim yapıyor bunları İsrail. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım neyle izah edeceğiz.

Birleşmiş Milletler bir defa bu işin bir numaralı sorumlusudur. Birleşmiş Milletler sen ne iş yaparsın. Ne için kuruldu bu Birleşmiş Milletler. Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım. BM Güvenlik Konseyine bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23