Tavada dana kavurma nasıl yapılır? Kurban bayramıyla birlikte milyonlarca kişi en lezzetli, en kolay kavurmayı pişirmenin yolunu araştırıyor. Tavada lezzetli ve hızlı bir yöntemle kavurma yapacak olanlar “Kurban eti nasıl pişer?” , “Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?” , “Et kavurma püf nokta” , “Kolay en kavurma tarifi” konularının araştırıyor. İşte, lezzetli ve pratik et kavurma tarifi…
Kurban bayramında neredeyse tüm evlerden kavurma kokusu yükselir. Bayramda kurban kesen kesemeyene dağıtır etlerini… Bu güzel günlerde ise mutfaklardan kavurma kokularının yükselmesi son derece doğal. Lezzetli ve hızlı bir yöntemle et kavurma hazırlamak isteyenler internette tarif aramaya başladı. İşte, en kolay et kavurma tarifi.
En kolay ve hızlı kavurma nasıl yapılır?
Yumuşacık ve lezzetli bir et kavurma için mühürleme işlemine özen gösterilmeli. Mümkünse kurban eti serin bir yerde 2-3 saat dinlendirildikten sonra pişirilmeli.
Yumuşacık bir kavurma için tencereyi güzelce ısıtmanız gerekiyor. İyi ısınan bir tava ya da tencerede et daha güzel mühürlenecek ve hızlı pişecektir.
İç yağı, kuyruk yağı ya da tereyağını iyice ısınan tencereye koyun ve eritin.
Yağ eridikten sonra tencereye küçük küçük doğranan etler alınır.
Etler iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
Et kısık ateş tepişmeye bırakılır.
Etler ara ara kontrol edilerek pişirilir.
Et suyunu çektiyse ve pişmediyse az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
Son olarak pişen etlere tuz ve arzuya göre baharat eklenir. Ardından ocağın altı kapatılır.
Afiyet olsun.