• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrik, su kesildi Z kuşağı ayaklandı! Cumhurbaşkanı kayıp

Yeniakit Publisher
Alican Öztekin Giriş Tarihi:
Elektrik, su kesildi Z kuşağı ayaklandı! Cumhurbaşkanı kayıp

Elektrik ve su kesintileri, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle sokaklara dökülen Z kuşağı gençlerinin protestoları büyüyor.

Elektrik ve su kesintileri, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle sokaklara dökülen Z kuşağı gençlerinin protestoları büyüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, hükümet karşıtı protestolara bazı ordu mensuplarının katıldığı yönündeki haberlerin ardından, Madagaskar’daki Amerikan vatandaşlarını güvenlik gerekçesiyle sığınaklara çekilmeleri konusunda uyardı.

Bakanlık, Cumartesi akşamı yaptığı açıklamada, "Başkentteki Anosy Gölü yakınlarında jandarma ve ordu birlikleri arasında çatışmalar yaşandığına ve bazı güvenlik güçlerinin protestoculara katıldığına" dair raporlar olduğunu bildirdi. Açıklamada, durumun son derece değişken ve öngörülemez olduğu vurgulandı.

RFI (Radyo Fransa Uluslararası) radyosu, Cumartesi günü yayımlanan bir videoda bir grup askerin itaatsizlik çağrısında bulunduğunu aktardı. Ancak bu durumun bir darbe girişimi olup olmadığı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ayrıca Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina’nın nerede olduğu konusunda da net bir bilgi bulunmuyor.

Madagaskar Başbakanı Christian Ntsay Zafisambatra, Cumartesi günü geç saatlerde devlet televizyonu TVM’ye yaptığı açıklamada, bazı askerlerin göstericilere katılarak onları 13 Mayıs Meydanı’na kadar eşlik etmelerinin ardından, tüm tarafları sakinliğe ve birlik olmaya çağırdı. Hükümetin, gençler, sendikalar ve ordu dahil tüm kesimlerle diyaloğa açık olduğunu belirtti.

1997–2010 yılları arasında doğan bireyleri kapsayan “Z Kuşağı”na mensup on binlerce genç, yaklaşık iki haftadır Madagaskar’ın başkenti Antananarivo başta olmak üzere çeşitli şehirlerde protesto gösterileri düzenliyor.

Protestoların nedenleri arasında, sürekli elektrik ve su kesintileri, eğitim sistemindeki yetersizlikler, yüksek işsizlik oranı ve yaygın yoksulluk yer alıyor. Güvenlik güçleri, gösterileri bastırmak için tekrar tekrar göz yaşartıcı gaz, ses bombaları, plastik mermi ve şok mühimmatları kullandı.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina’nın istifasını, halka açık bir özür dilemesini, Senato’nun ve Seçim Komisyonu’nun feshedilmesini talep ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dünyyaı yöneten bütün liderlerin

neocon siyonist evengelist yahudi mason oldukları dünyada gariban daha gariban zen gin dahac cok zengin kahrolsunlar

Dertli

İşsizlik ve yoksulluk... Bizde nasıl bu işsizlik ve yoksulluk durumu...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23