• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

EL temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Yeniakit Publisher
2018-05-15 22:34:00 -
EL temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Eller çevreyle en çok temas eden organlar olduğu için kire, toza, mikroplara fazlasıyla maruz kalırlar. Bu nedenle ellerin temizliği sağlık açısından oldukça önemlidir.

EL NASIL DEZENFEKTE EDİLİR?

Ilık suyla ellerinizi yıkayın Sanılanın aksine çok sıcak su bakterileri öldürmediği gibi bazı sabunların tahriş edici kapasitesini arttırır. O nedenle elleri en iyi temizleme şekli ılık suyla yapılandır.

Sabun kullanın Özellikle mümkünse antibakteriyel sabun kullanın. Bol sabunla ellerinizi suyun altında köpürterek beş -on saniye ovalayın. Bilek kısımlarınızı ve parmak aralarını da iyice köpürterek ve temizleyerek yıkayın. Daha sonra suyla durulayın. Antibakteriyel sabun yoksa doğal içerikli PH seviyesi cildinize uygun sabunlar kullanın. Bu şekilde ellerinizin sık yıkamaya bağlı kurumasının da önüne geçebilirsiniz.

Ellerinizi iyice kurulayın Yıkadıktan sonra yumuşak bir havlu ile ellerinizi kurulayın. Nemli kalması bakteri oluşumuna ya da bulaşmasına mahal verecektir. Bu nedenle iyice kuruttuğunuzdan emin olun.

El havlularını düzenli olarak yıkayın Havlular nem barındıracağından nemli kalmaması için gün içinde açık ortamlarda havalandırın. Haftada bir kere muhakkak yıkayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dışarıda olduğunuz zaman ellerinizi yıkadıktan sonra kağıt havlu kullanın. Umumi tuvaletlerde kapı kollarını musluk başlığı ve benzeri yerleri işiniz bitince kağıt havluyla tutarak kapatmanız elinize mikrop bulaşmasını önleyecektir.

Eğer dışarıda ellerinizi yıkama imkanı bulamazsanız çantanızda alkol bazlı el dezenfektanı bulundurun. Bunlar çoğu bakteriyi önlemeye yardımcı olacaktır. Yine de sıklıkla kullanılması uzmanlarca önerilmemektedir. Ancak zorunlu hallerde kullanın.

Ellerinizi sık sık yıkayın Bir çöp poşeti taşıdıktan sonra, yemek yapmaya başlamadan önce, pişmemiş çiğ et ve benzeri gıdalara dokunduktan sonra, hapşırma, öksürme veya burun temizliği yaptıktan sonra ellerinizi bol su ve sabunla yıkayıp dezenfekte etmek sağlığınız için oldukça önem taşımaktadır.

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23