Ekşili malhıta çorbası tarifi, nasıl yapılır? Kolay ekşili malhıta çorbası tarifi
Kilis yöresine ait olan Ekşili malhıta çorbası, lezzetli bir mercimek çorbasıdır.
Türk mutfağının kışın soğuk günlerinde içilecek olan en güzel yemekleri çorbalardır. Antep yöresinde ‘eşkili’ veya ‘eşgili’ olarak anılan bu çorbanın pratik ve kolay tarifi.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 diş sarımsak
- Yaklaşık 3 su bardağı semiz otu
- 2 çay kaşığı limon tuzu veya 2 limon
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Mercimekler ayıklanır ve bol su ile yıkanır. Tencereye koyduğumuz mercimeklerin üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca üzerine 2-3 su bardağı su ekleyerek ince ince kıyılan semizotunu da ilave edip sürekli çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tuz, kırmızıbiber, limon da eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. 4’e bölünen sarımsaklar yağın içine atılarak kızdırılır. Pembeleşen sarımsaklar ocaktan alınarak çorbaya dökülür. Afiyet olsun.