• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır? Ekşi mayalı ekmek tarifi

Yeniakit Publisher
2020-04-13 11:21:00 -
Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır? Ekşi mayalı ekmek tarifi

Ekşi mayalı ekmek yapmanın püf noktaları! Pek çok kişi artık kendi ekmeğini kendi hazırlamaya başladı. Ekşi mayalı ekmek yapmak isteyenler "Ekşi maya nereden alınır?" , "Ekşi mayalı ekmek püf noktaları" , "Ekşi mayalı ekmek tarifi" , "Pratik ekşi mayalı ekmek tarifi" , "Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?" konularını araştırmaya başladı. İşte, ekşi mayalı ekmek tarifi.

Koronavirüs salgını ev yapımı ekmeğe olan ilgiyi arttırdı. Milyonlarca kişi “Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?” , “Ekşi mayalı ekmek tarifi” , “Ekşi maya nasıl yapılır?” sorularının cevabını araştırıyor. İşte, ekşi mayalı ekmek tarifi.

Ekşi mayalı ekmek tarifi

Malzemeler:

  • 400 gram un
  • 300 ml. su
  • 90 gram ekşi maya
  • 2 çay kaşığı tuz

Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içerisine önce suyu alın. Suyun içerisine ekşi mayayı ekleyin ve güzelce karıştırın.

Unu, tuzu iki kez elekten geçirin ve ortasını açarak ekşi mayalı karışımı ekleyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.

Ele yapışmayan bir hamur hazırlamanız gerekiyor.

Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin.

Yarım saatin sonunda ilk katlama işleminizi yapın. İlk katlamanın ardından yarım saat daha bekletin. Yarım saat aralıklarla toplam 5 kez katlama işlemi gerçekleştirin.

Katlama işlemlerinin ardından bir tencerenin içine bolca un serpin ve bir bez yerleştirin. Onu da bolca unlayarak hamuru içerisine yerleştirin ve kapağını kapatın.

Fırına içi sıcak su dolu bir kap yerleştirin ve hamurunuzu bu şekilde bir saat daha dinlendirin.

Tercihen demir döküm bir pişirme kabının içine pişirme kağıdı serin. Mayalandırmaya bıraktığınız hamuru yerleştirin, şekil vererek kapağını kapatın.

Fırınınızı 200 derece ısıtmaya başlayın. Fırınınızın içinde su dolu bir kap durmaya devam etsin.

Fırınınızın ısındığında ekmeğinizi fırına verin.

40 dakika kapağı kapalı, 20 dakika kapağı açık bir biçimde pişirin.

Afiyet olsun.

{relation id:1117850 slug:'evde-limon-kolonyasi-nasil-hazirlanir-pratik-bir-sekilde-hizli-ve-en-cabuk-kolonya-nasil-yapilir'}

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23