• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyanın en büyüğü Aksa Akrilik’e yüksek düzeyde yatırım yapılabilir notu

Yeniakit Publisher
2017-04-01 18:53:00 -
Dünyanın en büyüğü Aksa Akrilik’e yüksek düzeyde yatırım yapılabilir notu

Uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating , dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik’i yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notunu “AA (Trk)”, görünümünü “Stabil” olarak belirledi.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği 7’nci Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde borsada yer alan 50 şirketi geride bırakarak bu yıl Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en yüksek nota sahip 1’inci şirket olan Aksa Akrilik, bir büyük başarıya daha imza attı. Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, JCR Eurasia Rating tarafından yapılan derecelendirmede, yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisindeki şirketler arasındaki yerini aldı. JCR Eurasia Rating, Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Ulusal Notunu “AA (Trk)”, görünümünü “Stabil” olarak belirledi. Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Not ve görünümleri ise ülke tavanı olan “BBB-” ve “Stabil” olarak belirlendi.

JCR Eurasia Rating tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1971 yılında Yalova’da üretime başlayan Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş’nin hem Türkiye'de,    hem de küresel pazarda güçlü bir piyasa gücüne sahip olduğu vurgulandı. Açıklamada, Aksa Akrilik’in yüksek düzeyde yatırım yapılabilir şirket kategorisinde yer almasının dayanakları şöyle sıralandı:

Kurumsal yapısı güçlü, mali yönetimi ihtiyatlı

“Şirketin güçlü piyasa konumu, uluslararası ticaret ağı, dinamik ve müşteriye yansıtılabilen maliyet yapısı, düşük borçluluk, iyi borç ödeme servisi, Ar-Ge faaliyetleri, güçlü kurumsal yönetim yapısı, ihtiyatlı mali yönetim, geliştirilmiş operasyonel risk yönetimi ve azaltma sistemleri ile yasal uyum seviyesi, çeşitlendirilmiş ürün yelpazesi, öngörülebilir nakit akışları, DowAksa girişiminin ve yeni ürün serilerinin dikkate değer potansiyeli "AA (Trk) / Stabil" olarak belirlenen Uzun Vadeli Ulusal notun ana dayanaklarını oluşturmaktadır. Çalışma sermayesi ve likidite yapısı, devam eden kapasite ve yenileme yatırımlarının nakit akımlarına, yeni ürün hatlarının satış performansına ve borçlanma profiline katkısı, ikame ürünlerin piyasa etkisi ve akrilik piyasasındaki uzun vadeli küresel gelişmeler JCR Eurasia Rating tarafından izlenmeye devam edilecektir.”

Cengiz Taş: Katma değer yaratmaya devam edeceğiz
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, JCR Eurasia Rating tarafından verilen notun gurur verici olduğunu belirterek, “Bu başarıda güçlü bir ekip çalışması, inanç ve azim var. Aksa Akrilik’i bu seviyeye taşıyan değerli çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Sektörümüzün lideriyiz. Başarımızın tescillenmesi bizi daha büyük başarılar için motive ediyor. Ülkemize katma değer yaratmaya ilk günkü heyecanla devam edeceğiz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23