• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya şokta! Koronavirüs aşısı denenen doktor öldü

Yeniakit Publisher
2020-10-22 10:48:00 -
Dünya şokta! Koronavirüs aşısı denenen doktor öldü

Brezilya'da koronavirüs aşı denemelerine katılan 28 yaşındaki doktor João Pedro Feitosa hayatını kaybetti.

Tüm dünyada koronavirüs aşı çalışmaları hızla devam ederken Brezilya'dan kötü haber geldi. Brezilya Ulusal Sıhhi Gözetim Ajansı, Oxford koronavirüs (Covid-19) aşı denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllünün hayatını kaybettiği açıkladı.

Komplikasyonlardan öldüğü açıklandı

Hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşındaki doktor João Pedro Feitosa, ölüm nedeninin ise ‘COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar’ olduğu ifade edildi.
AA'nın aktardığına göre, Anvisa, 19 Ekim'de hayatını kaybeden Feitosa'nın ölüm sebebinin henüz belli olmadığını, araştırmanın devam ettiğini ve "ChAdOx1 nCoV-19" adlı aşı adayının deneylerine devam edileceğini açıkladı.

Ölümün aşıdan kaynaklı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Netleşmesinin ardından AstraZeneca’nın ise konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile birlikte koronavirüs aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca, daha önce klinik denemeler sırasında ‘bir gönüllüde’ beklenmeyen yan etkilerin ortaya çıkmasından sonra aşının denemelerine ara verildiğini açıklamıştı. Oxford Üniversitesi, daha sonra yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının denemelerine devam edileceğini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nihal

çoğu kimse aşıya mesafeli olur ben büyük bir ihtimalle kendime aşı yaptırma tarafında değilim arkadaşlara çevreme soruyorum hele birileri olsunda en son bakarız diyorlar yada virüs mutasyona uğrarda aşı yaptırma gereği olmaz diyorlar bu durum uzaklaşma yönünde hassasiyet getirir rus ruleti oynamak gibi

Tr.

Astra Zenecada sıkıntı var.Aşı olmayacak gibi... 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23