Dünya İstanbul’da süren Rusya-Ukrayna barışına odaklanmışken o Avrupa ülkesi Rus işgaline hazırlanıyor!
Tüm dünyanın gözü İstanbul’da düzenlenen zirve ile Rusya ve Ukrayna arasında barış müzakerelerine odaklanmışken Avrupa ülkesi Polonya ise kesintisiz bir şekilde halkını Rus işgaline karşı hazırlıyor.
Wroclaw şehrinin yakınlarındaki bir askeri eğitim sahasında, sıradan Polonya vatandaşları sıraya giriyor, silah teslim almayı ve nasıl ateş edeceklerini öğreniyor. ‘Mermi yüklendiğinde, silah ateşe hazırdır’ diye bağırıyor onları eğiten yüzü kamuflajlı Polonyalı bir asker.
Genç, yaşlı, kadın erkek, anne baba ve çocuk, hepsi buraya aynı amaç için gelmiş: Silahlı bir saldırıda nasıl hayatta kalacaklarını öğrenmek.
Atış poligonunun yanı sıra sivillere göğüs göğüse muharebe, ilk yardım ve gaz maskesinin nasıl takılacağı da öğretiliyor.
Yüzbaşı Adam Sielicki ise "Artık tehlikeli zamanlardayız, hazır olmamız gerekiyor. Rusya'dan bir askeri tehdit var ve buna hazırlanıyoruz" diyor.
Yüzbaşı Sielicki, Polonya hükümetinin bu eğitimleri artık ülkedeki her yetişkin erkeğin almasını sağlayacak şekilde genişletme planları olduğunu söylüyor.
Hem Rusya hem de Ukrayna ile sınırı olan Polonya, bu yıl savunmaya gayrisafi yurt içi hasılasının neredeyse yüzde 5'ini harcayacağını söylüyor.
Başbakan Donald Tusk da Polonya'nın "bölgedeki en güçlü orduyu" kurmayı hedeflediğini söyledi.
Varşova, ABD, İsveç ve Güney Kore'den uçak, gemi, topçu sistemleri ve füzeler satın aldı.

