• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dün dosya bugün rozet

Yeniakit Publisher
2013-11-09 20:58:58 - 2013-11-10 07:30:14
Dün dosya bugün rozet

CHP’de ilkesizliklerin ardı arkası kesilmiyor. Baykal döneminde ‘yolsuzluk’ yaptığı için partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı rozetle resmen CHP’li oldu. Kılıçdaroğlu’nun bu ilkesizliği sindirip, kamuoyuna nasıl izah edeceği merak ediliyor.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL - Deniz Baykal döneminde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle CHP’den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski partisine geri dönmesi tartışılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisine davet ettiği Mustafa Sarıgül’le ilgili yolsuzluk dosyası hazırladığı öğrenildi. 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yolsuzluk dosyalarıyla birlikte çekilen bir fotoğrafta, Mustafa Sarıgül’ün de dosyası açıkça görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun, hakkında yolsuzluk dosyası hazırladığı Mustafa Sarıgül’ü partiye kabul edip rozet takması tepki çekti.

TURAN: CHP VE KILIÇDAROĞLU’NA ARTIK GÜLMÜYORUM, ACIYORUM

“Dünyanın en komik liderini analiz etmesi ve film çekmesi için bir senariste imkan tanınsa, bu parti kesinlikle CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu çıkacak” diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Turan, “Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk mücadelesinde raflarında barındırdığı Mustafa Sarıgül dosyası ve çelişkisi yeni bir örnek değil. Şimdiye kadar atılan adımların geriye alınması ve yapılan yanlışlarla başa dönülmesi, Sarıgül’ü partiden ihraç edip, 3-5 sene sonra geri çağırmaları bunun gibi birçok örnek var. En son başörtüsü meselesinde bir kısmının evet demesi, bir kısmının hayır demesinin yanında aday olabilir ama TBMM’ye girmesinde düşünürüz demeleri gibi komik birçok şey var. Ben artık Kılıçdaroğlu’na gülmekten öte acınmaya başlandığını düşünüyorum. Bir partinin lideri, bir ana muhalefet partisinin genel başkanının bu kadar çarpılması hayra alamet değil diye düşünüyorum. Düşünebiliyor musunuz? Sarıgül’ü yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle partiden ihraç ediyorsunuz. Şimdiki zamana geliyorsunuz ve ‘Sarıgül olmazsa İstanbul’u kazanamam’ diye düşünüyorsunuz. Hani senin liderliğin nerde kaldı? Hani senin partinin köklülüğü nerde kaldı? Yolsuzluk yaptığını söylediğin ve elinde dosyası olan Sarıgül olmazsa partinizin dağılıp, duman olduğu hale gelmişsiniz. Partinden bir aday bulamamışsın, daha önce elinde fotoğraflarla yolsuzluk dosyası olan bir adamı İstanbul’a kurtarıcı olarak getirmeyi amaçlıyorsun. Bunun gülmekten öte acınacak ve ağlanacak bir durum olduğu kanaatindeyim” dedi.

DANİŞ: SARIGÜL CHP’NİN ÇARESİZLİĞİNİN İSPATI

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ise, “CHP’nin düştüğü bu durum çaresizliğin bir sonucu. Çünkü siyaset bir istikamettir. Siyaset bir duruştur ve ilkelerle yapıldığı zaman toplumda bir karşılık bulabilir. CHP’nin son 10 yıldaki sürecine bakıldığı zaman bile bu anlamda bir istikametinin olmadığını, ilkelerinin olmadığını görmek her anlamda mümkün. Bu durum Sarıgül’ün partiye yeniden kabul edilmesiyle de mümkün.  Yolsuzluk iddiasıyla CHP’den ihraç edilen ve elinizde yolsuzluk adına bir dosya dahi bulunan Sarıgül’ü tekrar geri almak CHP için çok da garip değil. CHP’den beklenecek olan da zaten budur. Kılıçdaroğlu ve CHP’nin sağı solu belli olmadığı için 15 gün sonra bile durumlar değişebilir. Bugün nasıl Sarıgül’ü davet ettiyse, 15 gün sonra tekrar Sarıgül’ü ihraç edebilirler. Sarıgül’ün CHP’ye tekrar gelmesi ise Kılıçdaroğlu tarafından değil, birtakım odaklar tarafından liderliğe oynaması için planlanıyor. CHP Sarıgül’ü tercih eden ve kullanan değil birtakım oyunlara alet olan bir partidir. CHP’de her şey mümkündür. Eğer Sarıgül’ün yolsuzluk dosyası mevcutsa ileride aleyhine kullanılabilir. Kılıçdaroğlu kullanmasa bile CHP’nin içinde bölündüğü 4-5 gruptan biri kullanabilir” dedi.

SAVCI SAYAN PAYLAŞTI

CHP Eski MKYK üyesi Savcı Sayan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştığı bir fotoğrafla Mustafa Sarıgül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi ve “Sarıgül Kemal beyin elinden kılpayı kurtulmuş. Yoksa bugün aday yapmak isteyenler mi kurtardı” ifadelerini kullandı. Savcı Sayan’ın paylaştığı fotoğrafta, Kılıçdaroğlu’nun önündeki dosyalar görünüyor. ‘Yolsuzluk’ dosyalarının olduğu rafta bir dosyanın üzerinde ‘M. Sarıgül’ yazması dikkat çekiyor.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23