• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DSö’den koronavirüs ile ilgili korkutan sözler! İkinci dalga için resmen tarih verdiler

Yeniakit Publisher
2020-06-18 23:10:00 -
DSö’den koronavirüs ile ilgili korkutan sözler! İkinci dalga için resmen tarih verdiler

Çin'de koronavirüs vakalarının yeniden patlak vermesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü, ikinci dalga için tarih vererek uyarılar yaptı.

Çin'in başkenti Pekin'de koronavirüs vakalarının yeniden görülmeye başlaması sonrası Dünya Sağlık Örgütü korkutan bir açıklama yaptı. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında sonbahar aylarında ikinci dalga beklendiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Çin'in başkenti Pekin'de geçen hafta Covid-19 vakalarında ani bir yükselme görüldü. Bu vakaların neredeyse tamamı ise toptan satış yapılan bir pazardan kaynaklandı.

50 gün sonra yeniden patlak verdi

Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in başkenti Pekin'de 50 gün sonra yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tespit edildiğini belirterek, "Salgının kaynağı ve kapsamı araştırılıyor." dedi.

Tüm bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı yeni bir açıklamayla korkuttu.

DSÖ ikinci dalgayı bekliyor

DSÖ'nün açıklamasında olası ikinci koronavirüs dalgasının sonbahar aylarında başlamasının beklendiği söyleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DSÖ'nün Avrupa Bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge'nin çağrısı tüm ülkelerin bulaşma ve vaka takibi konusunda hemen adım atmaları gerektiği yolunda. Yetkililer tüm ülkeleri hızlı ve etkili test, vaka takibi ve izolasyonu konusunda çalışmaya çağırıyor.

Sonbaharda baş gösterebilecek ikinci dalga Covid-19 salgını için DSÖ, bulaşma takibi ve olası karantina uygulamalarını birleştirecek bir strateji geliştirmeye çalışacak.

Son bilgilere göre bugün Rusya'daki bir DSÖ tesisinde yapılan toplantıya katılan Dr. Hans Kluge, sonbahar mevsiminin 'yüksek olasılıkla' sayılarda artışa neden olacağını, tıpkı yıl sonunda grip vakalarında artış yaşandığı gibi Covid-19 vakalarında da artışlar görülebileceğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatanperver

Dsö ye ne kadar guvenilir kafirin dostu muslumana ne fayda verir insanliğa ne fayda verir birakin bu adamlara itibar vermeyi insanliğa faydasi yok bizim tabibler odasi gibi adamlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23