• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donald Trump'ın yaptırım uyguladığı ülkeden ABD'ye rest: Teslim olmayacağız

Yeniakit Publisher
2019-10-19 08:58:00 - 2019-10-19 10:03:48
Donald Trump'ın yaptırım uyguladığı ülkeden ABD'ye rest: Teslim olmayacağız

ABD'nin ülkesine yönelik yeni ekonomik yaptırımlarına tepki gösteren Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, "Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz." dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, ABD'nin ülkesine yönelik yeni ekonomik yaptırımlarına tepki gösterdi. Diaz-Canel, söz konusu kararı, 'acizliğin ve ahlaki bozulmanın bir tezahürü' olarak nitelendirdi.

"Yaptırımlar sıkılaşacak"

Küba'ya yönelik ekonomik yaptırımların daha da sıkılaşacağını açıklayan ABD Ticaret Bakanlığı, ada ülkesinin ticari uçaklara erişimini kısıtlayan yaptırımları devreye soktu.

"Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz"

ABD yönetiminin kararına tepki gösteren Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "ABD, Küba'ya yönelik ablukayı sıkılaştıran yeni tedbirler aldığını duyurdu. Bu eylem; acizlik, ahlaki bozulma ve emperyal kibrin tezahürüdür. Bu şiddetle reddettiğimiz insanlık dışı, acımasız, haksız ve soykırım teşkil eden bir eylemdir. Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz."

"Gelecekteki başvuruları reddedeceğiz"

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Küba devletine ait havayollarına uçak kiralamaları için verilen mevcut lisansları iptal ediyoruz ve gelecekteki uçak kiralama başvurularını reddedeceğiz" denilmişti.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, açıklamasında "Ticaret Bakanlığı'nın bu eylemi Küba rejimine, iç ve dışta yıkıcı davranışlarını derhal durdurmaları gerektiği yönünde bir kez daha açık bir mesaj gönderdi" ifadelerini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayten

Küba kadar olamadık

VATANSEVER

KÜBA KADAR OLAMADIK AMMA DÜŞMAN ÇOK DESTEK BULDU..MİLLİ POLİTİKALARI TAM MANASIYLA UYGULARSAK ÜLKENN 1 KURURŞUNU YEMEZ YEDİRMEZSEK HORTUMCULARI İDAM DİYE BİRŞEYLE YARGILARSAK BU ÜLKE KİMSEYE BOYUN EĞMEZ.SAVAŞ PARA SİLAH GÜCÜ İLE OLUR...TEKNOLOJİ İLE OLUR...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23