THY - Orta Avrupa Eylül

Domates kabuğunu soymanın pratik yöntemi

Yemek ve salata yaparken sıkça kullandığımız domatesleri pratik yoldan soymak mümkün. Bu yöntemi uygulayarak daha kolaylıkla domateslerinizin kabuklarını soyabileceksiniz.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 22:35
Domates kabuğunu soymanın pratik yöntemi

1- Öncelikle kullanacağınız domates miktarını belirleyin.

2- Bir tencerede su kaynatın, su kaynayınca altını kısın ve tıngırdatın. Başka bir kapta soğuk ve buzlu su hazırlayın.

3- Domateslerin sap kısımlarını bıçak yardımıyla çok derine kaçmadan oyarak çıkartın.

4- Domatesin tepesine bıçak yardımıyla artı ( + ) şeklinde çok derin olmayan bir kesik” atın.

5- Domatesi kaynayan suyun içine atın ve 10-12 sn kadar tutun. Süzgeçte alarak hemen buzlu suyun içine atın.

6- Soğuyan domatesi tepesinde açılan kabuklardan tutarak soyun.

7- Küp küp doğrayarak yemeklerde ya da salatalarda servis edin.

Haber Tarihi: 11 Temmuz 2018 Çarşamba 22:35

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    21 Eylül 2018