Diyarbakır’da engelliler haftası renkli etkinliklerle kutlandı
Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle özel bireyleri ve ailelerini bir araya getirdi. Bir otelde gerçekleştirilen programda katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Etkinlikte engelli bireyler sahneye çıkarak türküler söyledi, şiirler okudu ve halk oyunları gösterileri sundu. Katılımcıların "alkışlarla eşlik ettiği gösteriler" izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Program boyunca özel bireylerin eğlenceli vakit geçirdiği gözlendi.
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Polat, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Başta özel bireylerimiz olmak üzere bu programın yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimizin sosyal hayatta daha aktif yer alabilmesi, hak ettikleri yaşam şartlarına erişebilmeleri için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Polat, düzenlenen programın engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını teşvik edici bir adım olmasını temenni ettiklerini vurguladı.