Diyanet’ten Müslümanlara ‘Bayram’ uyarısı: “Burada bir vebal vardır”
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Müslümanlara uyarıda bulunarak, “Bayramlar tatil değil, bayramlaşma günleridir” dedi. Kapukaya, bayramda tatile gitmeyi tercih edenler için de “Bayramı tatil gibi görmek vebale sebep olabilir.” ifadelerini kullandı.
Diyanet TV’de yayınlanan Diyanet’e Soralım programına konuk olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, “Bayramda tatile gitmek ne kadar doğru?” sorusuna dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Kapukaya, “Bayramları tatil günleri gibi değerlendirirsek vebal doğar. Çünkü bayram, adı üzerinde bayramlaşma günüdür. Peygamber Efendimiz döneminde herkes bayram yerine çağrılmış, bu coşkuya ortak edilmiştir” dedi.
“Bayramda unutulanlar olmasın”
Aile ziyaretlerinin, büyükleri hatırlamanın ve toplumsal birlikteliğin önemine dikkat çeken Kapukaya, "Bayramlarda dahi zaman yetmiyor, hâlâ unutulanlar oluyor. Bu yüzden bayramı tatile dönüştürmek doğru değil" şeklinde konuştu