• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanlığı'ndan Belçika'nın Yukarı Karabağ kararına tepki

Yeniakit Publisher
2020-12-19 00:35:00 - 2020-12-19 00:44:53

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Dışişleri Bakanlığı'ndan Belçika'nın Yukarı Karabağ kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Belçika'nın Yukarı Karabağ kararına tepki göstererek, "Karar ne tarihi, ne hukuki, ne de sahadaki gerçeklerle bağdaşmaktadır. Türkiye hakkında mesnetsiz iddia ve ithamlar da içeren bu kararı reddediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yukarı Karabağ konusunda Belçika Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen 1597 sayılı karar ne tarihi, ne hukuki, ne de sahadaki gerçeklerle bağdaşmaktadır. Türkiye hakkında mesnetsiz iddia ve ithamlar da içeren bu kararı reddediyoruz” dedi.

Bakanlıktan açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Belçika Temsilciler Meclisinde Yukarı Karabağ ve 9 Aralık anma günü konularında kabul edilen 1597 ve 923 sayılı kararlara hakkındaki ilişkin açıklamada bulundu.

Sözcü Aksoy şu açıklamalarda bulundu:

“Yukarı Karabağ konusunda Belçika Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda bugün (18 Aralık) kabul edilen 1597 sayılı karar ne tarihi, ne hukuki, ne de sahadaki gerçeklerle bağdaşmaktadır. Türkiye hakkında mesnetsiz iddia ve ithamlar da içeren bu kararı reddediyoruz. Bu karar Belçika Temsilciler Meclisi’nin, bazı parlamentoların tek yönlü Ermeni söylemlerine nasıl alet olduğunun, ön yargılarla hareket ettiğinin, iç siyasete yönelik dar çıkarlara rehin kaldığının bariz bir örneğidir. Sözkonusu karar, Türkiye-Belçika ilişkilerine katkı yapmayacağı gibi, bölgede barış ve istikrar sağlanmasına yönelik çabalara da hizmet etmeyecektir. Bu tür kararlar ayrıca, Ermenistan’ın gerçekleri kabullenme sürecini geciktirerek, üzerine düşen sorumlulukları üstlenmekten kaçmaya teşvik etmektedir.

Öte yandan, Belçika Temsilciler Meclisinde aynı gün kabul edilen 9 Aralık tarihinin soykırımların kurbanlarını anma günü olarak ilan edilmesine dair kararda 1915 olaylarına yapılan atıf, AİHM kararları başta olmak üzere hukukun temel ilkelerine de aykırıdır.

Belçika’dan beklentimiz aklıselimle davranması ve sözkonusu kararlar bağlamında ikili ilişkilerimizi gölgeleyecek adımlar atmaktan uzak durmasıdır” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

artık vura vura geberte geberte almalıyız

deniz

AVRUPA ABD ÇİFTE STANDART UYGULUYOR GÖRÜYORUZ HAÇLI HAÇLIYI SAVUNUR BİZ NE YAPACAĞIZ SAVUNMA SANAYİMİZİ GÜÇLENDİRCEĞİZ ÇOK ÇALIŞIP BATI DENİLEN VAMPİR SÜRÜSÜ KAN EMİCİLERİ HER KONUDA GEÇECEĞİZ BİLİMDE SANAYİDE SAVUNMA SANAYİNDE EĞİTİMDE SPORDA HER ALANDA ONLARI EZE EZE GEÇMEK GEREK Kİ SESLERİ KESİLSİN SONRA MI NE OLACAK O ASLAN ORTAYA GERİ ÇIKACAK PENÇELERİNİ AVRUPAYA ABD YE GEÇİRECEK VE DÜNYA HAKİMİYETİ BU KÖPEK ABD AB NİN ELİNDEN ALINIP BİZE GEÇMELİ TEKRAR OSMANLI GİBİ BİR GÜÇ ÇIKMALI 1683 TEN SONRA BİZE KARŞI BİRLEŞTİLER GÜCÜMZÜ KIRDILAR YENİDEN AYAĞA KALKIP PRANGALARIMIZI KIRIPO ASLANI SAHAYA İNDİRME ZAMANI DİŞLERİMİZİ BATIYA GEÇİRECEĞİZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23